Sandu: Vor urma arestări şi în ceea ce priveşte pariurile sportive

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a auzit zvonuri că un meci din etapa a XXIV-a a Ligii I se va termina cu victoria unei formaţii la minimum trei goluri diferenţă şi aşa s-a întâmplat, avertizând că vor urma arestări şi în cazul pariurilor sportive.

15 afișări
Imaginea articolului Sandu: Vor urma arestări şi în ceea ce priveşte pariurile sportive

Sandu: Vor urma arestări şi în ceea ce priveşte paiurile sportive (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Trag un semnal de alarmă, şi am tras de mai mult timp, iar azi suntem în 13 aprilie şi o să vedeţi că o să fie şi aici arestări, pronosticurile de la casele de pariuri. Unul din meciurile din etapa asta mi-a ajuns la ureche că se va termina cu minimum trei goluri diferenţă. Şi aşa a fost. Dar eu sunt pentru aceste pariuri, cu condiţia ca ele să fie corecte şi nu tranşate pe bani negri, cumpăraţi anumiţi jucători sau chiar arbitri, antrenori sau conducători, pentru ca respectivii să se îmbogăţească pe astfel de pariuri. Încep sa cam cred zvonurile. Nu ştiu ce să zic. Pariurile astea, dacă e portarul ăla, dacă nu e, dacă se dă în primele 20 de minute, 30 de minute şi aşa mai departe. Adică e o nebuneală totală. Se pare că au intervenit şi la noi acţiuni care nu sunt legale", a spus Mircea Sandu.

Meciurile din etapa a XXIV-a a Ligii I care s-au terminat cu victoria unei formaţii la cel puţin trei goluri diferenţă au fost: Dinamo - FC Vaslui, scor 4-1, şi FC Braşov - Gloria Buzău, scor 4-0.

Preşedintele FRF a afirmat că va spune celor de la DNA, dacă va fi întrebat, că a auzit zvonul atunci când îşi cumpăra un bilet la loto. "O să le spun că a spus unul de la loterie, m-am dus să-mi iau bilet şi asta se spunea", a mai spus Sandu.

Mircea Sandu a precizat că a trimis câte un formular fiecărui club din Liga I, în 2006, prin care obliga conducătorii, staful tehnic şi jucătorii să nu parieze. "Am dat după Campionatul Mondial din Germania, tuturor cluburilor, un formular prin care să se angajeze, atât conducerile cluburilor cât şi cele tehnice şi jucătorii că nu vor juca personal la pariuri. Altceva ce să faci? Există precedente şi în Europa şi în special din Asia, de acolo se dă ora exactă, chiar un meci de Cupa UEFA a fost de curând anchetat", a explicat Sandu.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri sunt vizaţi de DNA pentru fapte de dare şi luare de mită, banii daţi de Penescu arbitrilor fiind de aproximativ 125.000 de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, a fost reţinut, luni, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită.

Procurorii DNA au făcut verificări, luni dimineaţă, la sediul Clubului FC Argeş, din strada Armand Călinescu nr. 15 şi la sediul firmei Pic, al cărei patron este Cornel Penescu, situat lângă Autostrada Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din municipiu.

Tot luni, anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi au ridicat documente din biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. În cursul după-amiezii, Gheorghe Constantin a plecat de la sediul Federaţiei Române de Fotbal într-o maşină aparţinând DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici