Sandu vrea ca Iancu să fie declarat persona non-grata

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va propune Adunării Generale ce va avea loc în data de 11 mai ca finanţatorul formaţiei FC Timişoara, Marian Iancu, să fie declarată persona non-grata în fotbalul românesc.

25 afișări
Imaginea articolului Sandu vrea ca Iancu să fie declarat persona non-grata

Finanţatorul formaţiei FC Timişoara, Marian Iancu (Imagine: Mediafax Foto)

"Voi propune Comitetului Executiv analizarea tuturor declaraţiilor, cu propunerea de a solicita Adunării Generale, din 11 mai, declararea acestui personaj ca persoană non-grata. Din afară mă va putea înjura cât vrea şi o să mă adresez doar instanţelor civile, nu şi celor sportive", a declarat Mircea Sandu.

Preşedintele FRF, care a folosit apelativul "personajul" pentru a vorbi despre Marian Iancu, a spus despre acesta din urmă că încearcă să-şi facă imagine publică din fotbal. "Nimeni din federaţie nu acţionează împotriva unui membru afiliat. Apar tot felul de personaje care încearcă să-şi facă imagine. Din păcate, de mulţi ne speriem cum arată, dar asta e, nu pe toţi ne poate face mama natură egali. Ar fi şi absurd. Şi pentru că nu ştiu să piardă încep cu invectivele, care nu au ce căuta în lumea noastră, ci în lumea de dincolo. Pe unde unii s-au mai plimbat", a mai spus Sandu.

Mircea Sandu a precizat că Marian Iancu şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile în timp, spunând în presă că a încercat să-l mituiască pe preşedintele FRF, pentru ca în ancheta DNA să nu recunoască acest fapt.  

"În baza probelor pe care le-am pus la dispoziţia Comisiei de Disciplină a FRF, dar şi instanţei civile, unde se judecă, au constat că afirmaţiile personajului, în afara faptului că nu sunt probate şi nu pot fi probate, sunt în afara sferei sportului nostru, încalcă cu bună ştiinţă regulamentul disciplinar şi bineînţeles că a fost sancţionat. Nu mai departe de afirmaţia pe care a făcut-o acest personaj că mi-a dat mie 300.000 de euro ca să aibă nu ştiu ce fel de arbitraje şi spre bucuria mea a avut chiar arbitraje corecte şi mă bucur din acest punct de vedere, a determinat DNA-ul să se sesizeze. Auziţi ce declară la DNA acum personajul: «potrivit declaraţiilor numitului Iancu Alexandru Marian şi din documentele puse la dispoziţie de organele de urmărire penală, a rezultat faptul că suma de bani la care făcea referire în presă este cea de 918.430,4 roni, plătită de FCU Politehnica Timişoara Invest SA prin ordinul de plată 205 din 27.06.2007 Federaţiei Române de Fotbal, sumă ce era destinată FC SC Politehnica Timişoara SA, aceste aspect făcând obiectul dosarului numărul 1851/2007 înregistrat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Din declaraţia dată de acesta a rezultat că în afara plăţii mai sus descrise nu a oferit sau a dat o altă sumă de bani, bunuri sau alte valori lui Sandu Mircea şi nici acesta din urmă nu i-a solicitat acestuia alte valori în vederea favorizării FC Timişoara»", a explicat Sandu.

Citeşte şi:

Mircea Sandu se va adresa instanţelor şi comisiilor FRF în privinţa lui Marian Iancu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici