Săpunaru se gândeşte să se retragă de la echipa naţională

Fundaşul Cristian Săpunaru a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Prosport, că se gândeşte să se retragă de la echipa naţională, după ce patronul Stelei, Gigi Becali, a afimat despre el că s-a dat accidentat înaintea meciului România-Franţa.

119 afișări
Imaginea articolului Săpunaru se gândeşte să se retragă de la echipa naţională

Săpunaru se gândeşte să se retragă de la echipa naţională (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Stau încă să mă gândesc împreună cu soţia mea dacă să trimit şi eu o scrisoare prin care să îmi anunţ retragerea de la echipa naţională. Nu e posibil aşa ceva. Sunt mai mult decât revoltat de toată situaţia. De unde până unde se trezeşte acest om, Gigi Becali, să vorbească de mine?! Să arunce aşa cu noroi. Am muncit 20 de ani să ajung până aici. Am o imagine. Azi, când am intrat în vestiar la Porto făceau glume colegii pe seama mea. Nu ştiam de unde până unde, dar declaraţiile acestui individ fuseseră preluate de presa de aici. Adică eu nu o să joc la sfârşit de săptămână în campionat, nu se ştie dacă mă refac până la meciul de Champions League, dar mă dau lovit. Că aşa zice Gigi Becali. E incredibil. Sunaţi-l pe Pompiliu Popescu sau pe doctorul de aici să vă spună dacă sunt sau nu accidentat", a declarat Săpunaru, pentru Prosport.

El a precizat că nu se gândea că accidentarea sa survenită la încălzirea dinaintea partidei de marţi, de pe Arena Naţională, a putut fi interpretată ca un refuz de a evolua în acel meci. "Înaintea unui meci cu 55.000 de oameni care au creat o atmosferă cum rar mi-a fost dat să văd. Şi, nu că mă laud, dar am jucat şi eu pe stadioane mari în Europa. Dar cât de nebun să fiu? Să stau 10 zile în cantonament, să merg în Luxemburg, suspendat fiind, şi, cu 10 minute înainte de un meci cu Franţa, să spun că mă doare, dar să nu mă doară. Serios, acum. Nu mă gândeam că cineva poate să meargă atât de departe cu aberaţiile, că altfel nu pot să spun. Adică nu puteam să stau liniştit acasă cu soţia, cu fetiţa?! Să merg la plajă şi să îmi văd de viaţa mea?", a adăugat fundaşul formaţiei FC Porto, care a menţionat că i-a cerut selecţionerului Victor Piţurcă să-l trimită în teren chiar cu riscul de a se accidenta mai rău.

Întrebat ce motiv ar fi avut Becali să afirme că s-a dat lovit la meciul cu Franţa, Săpunaru a răspuns: "De unde să ştiu eu ce are ditamai europarlamentarul cult şi respectabil cu un biet fotbalist?! E un lucru ştiut că eu nu mai am angajament cu fraţii Becali. Nu am făcut un secret din asta. Nu ştiu cu ce are sau nu legătură, dar vreau să mă lase în pace. Nu mi-e frică de nimeni, nu mă las intimidat şi nu suport să fiu atacat gratuit. Şi ca să îmi spun oful până la capăt, mă aşteptam ca cineva din anturajul naţionalei să iasă şi să spună adevărul."

Jucătorul a explicat şi cum s-a accidentat: "La un sprint, atunci când am schimbat direcţia. Practic, piciorul stâng mi-a rămas afundat în iarbă, am simţit imediat că ceva nu e în regulă şi am chemat doctorul. Sunt primul care a regretat faptul că nu am putut juca la un astfel de meci".

Fundaşul dreapta Cristian Săpunaru, anunţat titular, s-a accidentat la încălzirea dinaintea partidei România - Franţa, din preliminariile Euro-2012, şi a fost înlocuit în echipa de start de Srdjan Luchin.

Jucătorul de la Porto nu a jucat nici în meciul cu Luxemburg, scor 2-0 pentru România, deoarece a fost suspendat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici