Şase ciclişti de top, accidentaţi de o maşină în timpul antrenamentelor

Şase dintre cicliştii echipei Giant-Alpecin au fost accidentaţi serios în timpul unui antrenament după ce o maşină a intrat frontal în plutonul de rutieri.

324 afișări
Imaginea articolului Şase ciclişti de top, accidentaţi de o maşină în timpul antrenamentelor

Şase ciclişti de top, accidentaţi de o maşină în timpul antrenamentelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul s-a petrecut în weekend, în Spania, la Calpe. Maşina condusă de o britanică a ajuns pe contrasens şi a lovit grupul de ciclişti. Cei mai valoroşi componenţi ai echipei, Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam şi Max Walscheid, au suferit traume seriose.

"Accidentul este o lovitură grea pentru întreaga echipă. Ştiu că în ciclism se petrec tot felul de căzături, dar aici nu există nicio legătură cu sportul. Alţi ciclişti au văzut accidentul şi sunt absolut şocaţi", a declarat Iwan Spekenbrink, team managerul echipei, pentru media olandeză.

John Degenkolb, câştigătorul din 2015 al celebrelor curse Milano-San Remo şi Paris-Roubaix, este cel mai grav rănit. Un deget i-a fost aproape complet retezat, iar doctorii l-au operat pentru o tăietură adâncă la picior. Ciclistul are şi o fractură de antebraţ.

Chad Haga a fost transportat cu elicopterul la spital în urma unor răni la gât şi la faţă. Echipa Giant-Alpecin a anunţat că intervenţiile chirugicale în cazul său au avut succes. Haga are şi o fractură a osului orbital de care va fi tratat mai târziu.

Warren Barguil a suferit o fractură la încheietura mâinii. Walscheid şi-a fracturat mâna şi tibia, iar în cazul său este necesară o intervenţie chirurgicală. Ludvigsson şi Sinkeldam s-au ales doar cu vânătăi şi zgârieturi. Ramon Sinkeldam a povestit incidentul pentru televiziunea olandeză NOS: "O maşină a venit direct spre noi, iar grupul s-a panicat. Toată lumea ţipa, apoi nu-mi mai amintesc nimic pentru o bună bucată de timp. Cel mai rău lucru a fost să vorbesc cu ceilalţi după incident. Toţi erau emoţionaţi. Poate că sunt norocos că nu am trăit evenimentul din cauza faptului că mi-am pierdut cunoştinţa. Să-ţi vezi colegii întinşi pe jos ca pe un câmp de bătaie este teribil".

Echipa germană Giant-Alpecin este una dintre cele mai cunoscute în lumea ciclismului mondial. În 2015, team-ul a câştigat o etapă în Turul Franţei, prin Simon Geschke, şi trei în Turul Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici