Şase suporteri stelişti au fost răniţi în pauza meciului, trei au ajuns la spital

Locotenent-colonelul Gheorghe Stan de la Jandarmeria Bucureşti, care i-a însoţit pe suporterii Stelei ce au făcut deplasarea la Budapesta, pentru partida cu Ujpest FC, a declarat, joi, că şase fani români au fost răniţi în incidentele din pauza meciului, trei dintre aceştia ajungând la spital.

14 afișări
Imaginea articolului Şase suporteri stelişti au fost răniţi în pauza meciului, trei au ajuns la spital

Şase suporteri stelişti au fost răniţi în pauza meciului, trei au ajuns la spital (Imagine: Mediafax Foto)

"În pauza meciului, s-a trimis o rachetă din tribuna a doua spre locul unde erau suporterii Stelei, iar în urma incidentelor care au urmat, şase dintre aceştia au fost răniţi, iar trei au avut nevoie de îngrijiri la un spital din Budapesta. Vom informa factorii de decizie şi vom vedea ce măsuri se vor lua. Nu s-a întâmplat niciun incident între forţele de ordine şi suporterii Stelei. Forţele de ordine ungare au folosit neinspirat spray-uri iritant lacrimogene, iar unii suporteri din zonă au avut de suferit", a spus Stan, la GspTV.

Gheorghe Stan consideră că forţele de ordine ungare au fost neinspirate atunci când au luat decizia de a interveni cu întârziere pentru aplanarea conflictului dintre cele două galerii. "Faptul că s-a întârziat intervenţia mă face să cred că nu au fost inspiraţi", a precizat Stan.

Repriza a doua a partidei de la Budapesta a început cu o întârziere de peste 15 minute, după ce arbitrul întâlnirii, englezul Andre Marriner, a decis că meciul nu poate fi reluat din cauza unor incidente în tribune.

Suporterii celor două echipe au intrat în conflict în pauza meciului, după ce fanii maghiari au aruncat cu torţe în direcţia celor români. În replică, suporterii stelişti au rupt scaune de pe arena Szusza Ferenc, cu care au aruncat în fanii adverşi. De asemenea, fanii stelişti au forţat un grilaj pentru a trece spre sectoarele ocupate de gazde. Forţele de ordine au intervenit, însă arbitrul a decis ca jucătorii să nu iasă pe teren şi reluarea partidei să fie întârziată până la calmarea spiritelor.

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), formaţia maghiară Ujpest FC, în manşa secundă a turului doi preliminar al competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici