Sasha Zverev s-a accidentat în semifinală la Roland Garros. Nadal joacă a 14 finală pe zgura franceză

Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după 3 ore de joc, în faţa germanului Alexander Zverev, care a abadonat din cauza unei accidentări la gleznă, în momentul în care spaniolul conducea cu 7-6 (8), 6-6 (0).

992 afișări
Imaginea articolului Sasha Zverev s-a accidentat în semifinală la Roland Garros. Nadal joacă a 14 finală pe zgura franceză

Calificarea în finala Openului Franţei îl face pe Nadal favorit la câştigarea celui de al 22-lea titlul suprem într-un turneu major.

Zverev a început mult mai bine şi a făcut break chiar în primul game, ducând avantajul până la 2-4, când Nadal a revenit şi a egalat 4-4. La 5-4, spaniolul a a avut 3 mingi de break şi de set, contracarate de german.

În tiebreak, Zeverv a jucat din nou mai bine şi şi-a procurat 4 mingi de set, la 2-6. Nadal nu a cedat însă şi a rezistat incredibil, trimiţând înapoi fiecare minge şi determinându-l pe Zverev să facă greşeli incredibile.

La 6-6 în tiebreak, spaniolul a avut la rândul lui încă 3 mingi de set, valorificând-o pe ultima.

Setul secund a avut un debut straniu, cu 8 break-uri în primele 9 game-uri. Zverv a fost primul care şi-a valorificat serva şi a condus apoi cu 2-4, dar în cele din urmă s-a ajuns din nou la tiebreak.

Din păcate, la chiar prima minge, pe serviciul germanului, Zverev a suferit o accidentare gravă la glezna dreaptă, piciorul său blocându-se pe zgura umedă. Asta a dus la o posibilă entorsă, el fiind scos din teren în scaun cu rotile, după ce imediat după accidentare, germanul a strigat de durere timp de câteva momente, căzut pe zgura terenului.

După o pauză de câteva minute, Zverev a revenit în arenă în cârje, anunţând că e nevoit să abandoneze.

Nadal se califică astfel în cea de a 14 finală la Roland Garros, spaniolul câştigându-le pe toate celelalte 13.

În actul final el îl va înfrunta pe câştigătorul partidei dintre croatul Marin Cilic şi norvegianul Casper Rud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici