Scandal în lumea fotbalului. O antrenoare olandeză spune că a fost violată de un "oficial important"

Vera Pauw, antrenoare olandeză, în prezent selecţionerul echipei de fotbal feminin a Irlandei, a declarat că a fost violată de un "oficial important din fotbal" în 1986 şi agresată sexual de alţi doi bărbaţi când era jucătoare în Olanda.

2284 afișări
Imaginea articolului Scandal în lumea fotbalului. O antrenoare olandeză spune că a fost violată de un "oficial important"

Sursa foto: Twitter, FAIreland

Pauw a făcut aceste afirmaţii într-un reportaj care a fost publicat sâmbătă în respectatul ziar olandez NRC şi într-o declaraţie pe care a postat-o pe Twitter. Oficialul nu a fost identificat în declaraţia lui Pauw sau în reportajul NRC, relatează AP.

"Nici măcar cei mai apropiaţi de mine nu au ştiut de violul pe care l-am îndurat din partea unui oficial important din fotbal când eram o tânără jucătoare", a scris Pauw. "Mai târziu, două agresiuni sexuale comise de alţi doi bărbaţi au fost adăugate la acest dosar. Toţi cei trei bărbaţi erau angajaţi în cadrul fotbalului olandez la momentul acestor incidente".

NRC a scris că presupusul viol a avut loc la domiciliul lui Pauw în 1986.

Pauw a mai spus că, în calitate de jucătoare şi de antrenoare la echipa naţională a Olandei, a fost expusă la "abuz sexual sistematic, abuz de putere, hărţuire, intimidare, izolare şi înscenare".

Într-o reacţie scrisă postată pe site-ul său, federaţia olandeză de fotbal KNVB s-a declarat "extrem de şocată" de experienţele trăite de Pauw, pe care aceasta le-a discutat cu federaţia anul trecut, discuţii care au dus la o anchetă independentă.

Federaţia a precizat că ancheta "arată că KNVB ar fi trebuit să abordeze diferit o serie de aspecte. De exemplu, Vera s-a confruntat, din păcate, în trecut, cu o serie de erori de judecată şi comentarii dăunătoare din partea unor foşti angajaţi ai KNVB".

Asociaţia a precizat că ancheta a constatat "că nu a existat niciun plan sau politică a KNVB în spatele acestei situaţii", dar a declarat că este "inacceptabil faptul că Vera nu a experimentat mediul de lucru sigur la care avea dreptul la acel moment. În contactul personal cu Vera am experimentat că această situaţie are, din păcate, un impact profund asupra ei şi ne pare rău".

Asociaţia de Fotbal din Irlanda i-a acordat sprijinul lui Pauw.

"FAI este absolut conştientă de impactul pe care aceste dezvăluiri îl vor avea asupra bunăstării Verei şi a asigurat-o de sprijinul deplin şi continuu al Consiliului FAI şi al tuturor colegilor ei din cadrul Asociaţiei", a declarat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici