Scandalul Last Bet, privind meciurile trucate din Italia: Buffon, Gattuso şi Cannavaro menţionaţi, două partide ale lui Lazio, în vizor

Numele jucătorilor Gianluigi Buffon (Juventus) şi Genaro Gattuso (AC Milan), dar şi cel al fostului internaţional Fabio Cannavaro ar fi menţionate într-o interceptare în cazul meciurilor trucate "Last Bet", din Italia, iar două partide ale echipei Lazio s-ar afla în vizorul anchetatorilor.

245 afișări
Imaginea articolului Scandalul Last Bet, privind meciurile trucate din Italia: Buffon, Gattuso şi Cannavaro menţionaţi, două partide ale lui Lazio, în vizor

Gianluigi Buffon (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit presei din Italia, în data de 30 septembrie, un fost antrenor al portarilor echipei Ravenna, Nicola Santoni, se afla în maşina sa împreună cu un prieten supranumit "Maurinho" şi i-a spus acestuia, între altele, că Buffon pariază cel puţin 100.000 de euro pe lună. "Buffon pariază între 100.000 şi 200.000 de euro pe lună... El, Gattuso... Cannavaro... sunt bolnavi", a spus Santoni.

Avocatul lui Santoni, Lorenzo Tomassini, a afirmat într-un comunicat că antrenorul nu îi cunoaşte pe cei trei fotbalişti menţionaţi. "Am citit în presă că ar exista o interceptare ambientală în care Santoni i-ar implica pe Buffon, Fabio Cannavaro şi Gattuso. Ţin să precizez că Nicola Santoni nu i-a cunoscut pe fotbaliştii în cauză şi nu a avut nicio legătură cu ei, nici măcar indirectă", a precizat Tomassini.

Presa italiană mai menţionează că după ultimele audieri din cazul "Last Bet" au intrat în vizorul anchetatorilor zece meciuri, dintre care trei din Serie A, care ar fi fost manipulate de către pariori: Palermo - Bari (scor 2-1), Lazio - Genoa (4-2) şi Lecce - Lazio (2-4), din sezonul trecut.

Clubul Lazio Roma, la care este legitimat Ştefan Radu, a reacţionat precizând că nu are nicio legătură cu eventuala trucare a unor meciuri.

La 9 august, clubul Atalanta Bergamo a fost penalizat cu şase puncte, atacantul Cristiano Doni a fost suspendat trei ani şi jumătate pentru rolul său în scandalul privind meciurile trucate din campionatul italian, iar fostul internaţional italian Giuseppe Signori a primit cinci ani de suspendare, fără a avea drept de muncă. Federaţia Italiană de Fotbal a decis atunci mai multe sancţiuni în legătură cu acest caz.

La începutul lunii iunie, fostul atacant italian Giuseppe Signori a fost arestat de poliţia italiană, care a reţinut alte 15 persoane în cadrul anchetei "Calcioscommesse" - "Last Bet". Printre persoanele arestate au figurat foşti jucători din Serie A, jucători în activitate din Serie B şi C, precum şi conducători de cluburi din divizii inferioare. În 19 decembrie a fost arestat şi Cristiano Doni.

Suspecţii arestaţi ar aparţine, confom anchetatorilor, unei organizaţii criminale sau ar fi jucat un rol important în influenţarea rezultatelor meciurilor, în special oferind sume de bani. Investigaţiile s-au declanşat la începutul anului 2011, de la un meci al echipei Cremonese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici