Scandalul rasist de la meciul Ungaria - Anglia ia amploare. Premierul Boris Johnson, apel către FIFA

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut FIFA să ia măsuri pentru ceea ce a descris ca fiind un abuz rasist „ruşinos”, îndreptat către jucătorii din Anglia de către fanii Ungariei, în timpul meciului din calificările pentru Cupa Mondială.

18233 afișări
Imaginea articolului Scandalul rasist de la meciul Ungaria - Anglia ia amploare. Premierul Boris Johnson, apel către FIFA

Scandaul rasist de la meciul Ungaria - Anglia ia amploare. Premierul Boris Johnson, apel către FIFA

"Este complet inacceptabil faptul că jucătorii din Anglia au fost abuzaţi rasial în Ungaria aseară", a scris Boris Johnson pe Twitter.

Johnson a cerut FIFA să ia „măsuri puternice împotriva celor responsabili pentru a se asigura că acest tip de comportament ruşinos este eradicat definitiv”.

Publicaţiile britanice au raportat că jucătorii Angliei au fost vizaţi de abuzuri rasiale venite din partea unor suporteri ai Ungariei în timpul meciului de joi ce a avut loc la Budapesta, care a câştigat Anglia cu 4-0. 

ITV şi Sky Sports au relatat că reporterii lor au auzit sunete de maimuţă ce îl vizau pe atacantul Raheem Sterling. Sky Sports a difuzat şi imagini cu un fan care făcea gesturi simulare unei maimuţă în tribunele Puskas Arena.

În timpul jocului, fanii maghiari au aruncat pahare de plastic către jucătorii din Anglia.

Federaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ) a declarat că orice fan identificat va adus în faţa justiţiei, dar nu a abordat acuzaţiile de rasism.

Ungaria are deja o pedeapsă de executat. Va trebui să joace trei jocuri cu porţile închise, după ce UEFA i-a găsit vinovaţi pe suporteri de conduită discriminatorie în timpul Euro 2020. Doar că meciul cu Anglia, aflat sub egida FIFA, n-a intrat sub această sancţiune, iar asta a permis prezenţa celor 67.000 de oameni pe arena din Budapesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici