Scandalul sărutului de la Cupa Mondială: echipa masculină a Spaniei îşi exprimă solidaritatea cu fotbalistele naţionalei

Reprezentanţii echipei masculine a Spaniei şi-au exprimat solidaritatea cu naţionala feminină de fotbal vorbind despre „comportamentul inacceptabil" al şefului Federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales, potrivit Sky News.

336 afișări
Imaginea articolului Scandalul sărutului de la Cupa Mondială: echipa masculină a Spaniei îşi exprimă solidaritatea cu fotbalistele naţionalei

Álvaro Morata, César Azpilicueta, Rodrigo Hernández şi Marco Asensio au emis o declaraţie în numele întregii echipe, în care au spus că succesul echipei feminine, câştigătoare a Cupei Mondiale de fotbal, a fost „pătat".

„În primul rând, dorim să transmitem, încă o dată, mândria noastră şi cele mai sincere felicitări echipei naţionale feminine pentru titlul de campioană mondială de la Sydney... Dorim să ne exprimăm solidaritatea cu jucătoarele care şi-au văzut succesul pătat. Dorim să respingem ceea ce considerăm a fi un comportament inacceptabil din partea domnului Rubiales, care nu a fost la înălţimea instituţiei pe care o reprezintă. Ne plasăm ferm şi clar de partea valorilor pe care le reprezintă sportul. Fotbalul spaniol trebuie să fie un motor de respect, inspiraţie, incluziune şi diversitate şi trebuie să fie un exemplu prin comportamentul său atât pe teren, cât şi în afara lui”, scrie în declaraţia semnată de vedete naţionalei masculine.

Luis Rubiales s-a confruntat cu numeroase critici pentru că a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul ceremoniei de premiere după victoria Spaniei cu 1-0 împotriva Angliei în finala de la 20 august.

Mai multe anchete au fost deschise de instituţii civile şi sportive din Spania în urma incidentului. Preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales, ar putea fi suspendat din funcţie timp de doi ani. FIFA a luat o primă decizie şi l-a suspendat provizoriu pe Rubiales.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici