Scenariu SF: Austria, campioana Europei la fotbal!

Publicaţia austriacă Arena 08 a prezentat un material considerat ştinţifico-fantastic, conform căruia Austria, outsider absolut, va câştiga Campionatul European din 2008.

168 afișări
Imaginea articolului Scenariu SF: Austria, campioana Europei la fotbal!

Scenariu SF: Austria, campioana Europei la fotbal! (Imagine: Mediafax/AFP)

29 iunie 2008, ora 23.00, verdictul Euro-2008: căpitanul Austriei, Andreas Ivanschitz, ridică trofeul Henri-Delaunay pe un stadion Ernst-Happel din Viena în fierbere. Înmărmuriţi, jucătorii Italiei, finalista nefericită, încearcă să-şi şteargă lacrimile, cu capul în pământ. Nu este uşor, cu doar 23 de mm de iarbă. Antrenorul Roberto Donadoni se gândeşte probabil deja la cererea de azil politic în Insulele Kiribati.

Este un vis? Un coşmar? Nu, este fotbal-ficţiune. Publicaţia Arena 08, bazându-se pe momente din istoria fotbalului din ultimii 30 de ani, a scris scenariul nebun care va propulsa Austria, outsider absolut, către titlul european pe teren propriu.

Conform materialului, Austria, considerată cea mai slabă echipă la începutul Euro, debutează cu o victorie în grupă, 1-0, cu Croaţia, redutabil adversar. Poarta austriecilor a fost retrasă din teren, conform clauzei - fanteziste - înscrisă în tratatul de aderare al fostei Iugoslavii la Uniunea Europeană.

Pentru meciul următor, staful austriac, sprijinându-se pe recentele probleme de corupţie din fotbalul polonez, oferă bani arbitrului. Rezultat: o victorie cu 3-0 cu trei autogoluri ale jucătorilor pregătiţi de Leo Beenhakker. Sponsorul principal al Austriei mărturiseşte: "Banii sunt făcuţi să fie cheltuiţi!".

În ultimul meci din grupă, austriecii reeditează performanţa de la CM din 1978 din Argentina, în faţa Germaniei, învingând "aroganta" echipă a lui Michael Ballack, cu scorul de 3-2.

Jurnaliştii de la Arena 08 continuă povestea fantastică şi ajung în sferturile de finală, unde austriecii îi întâlnesc pe portughezi. Înainte de meci, coechipierii lui Cristiano Ronaldo au proasta idee de a dori să guste o specialitate locală la o petrecere câmpenească, lângă stadionul Ernst-Happel. Clătitele mâncate le cad greu la stomac. Răutăcioşi, austriecii exploatează această slăbiciune şi îi provoacă pe portughezi, care îşi scuipă maţele, la fel ca scuipatul olandezului Frank Rijkaard asupra germanului Rudi Voller la CM-1990. Portughezii primesc patru cartonaşe roşii. În 11 contra şapte, austriecii se califică în semifinale cu scorul de 1-0.

Apoi, cu "o mână a lui Dumnezeu" maradoniană, atacantul Gyuri Garics reuşeşte să învingă Elveţia, pentru a întâlni în finală Italia.

Finala este arbitrată, evident imparţial, de arbitrul local Konrad Plautz. El îl elimină fără ezitare pe italianul Marco Materazzi, referire la incidentul cu Zidane din finala CM-2006, vinovat de o lovitură puternică în faţa fundaşului Emmanuel Pogatetz!

În superioritate numerică, austriecii câştigă cu scorul de 3-2 şi încep un interminabil tur de onoare, în timp ce pariorii îşi smulg părul din cap.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici