Schumacher: Alonso-Raikkonen la Ferrari, un amestec exploziv

Asocierea dintre pilotul spaniol Fernando Alonso şi finlandezul Kimi Raikkonen, începând din 2014, la Ferrari, "sună ca un amestec exploziv", a declarat pentru cotidianul Bild septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher.

220 afișări
Imaginea articolului Schumacher: Alonso-Raikkonen la Ferrari, un amestec exploziv

Schumacher: Alonso-Raikkonen la Ferrari, un amestec exploziv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ferrari cu Fernando şi Kimi, asta sună ca un amestec exploziv", a spus Schumacher.

Germanul a făcut această declaraţie la două zile după anunţul privind revenirea lui Raikkonen în sezonul viitor la Ferrari, unde finlandezul va fi colegul lui Alonso, care l-a înlocuit la sfârşitul anului 2009.

Schumacher, care a concurat pentru Ferrari în perioada 1996-2006, consideră totuşi că faptul că Alonso şi Raikkonen vor fi piloţii echipei în sezonul următor va reprezenta "un regal pentru fani". Multiplul campion a precizat că această combinaţie de piloţi va constitui o "concurenţă dură" pentru celelalte echipe.

Raikkonen, în vârstă de 33 de ani, campion mondial în 2007 cu Ferrari şi locul 4 în actualul sezon, va părăsi echipa Lotus la finalul anului, pentru un contract pe două sezoane cu Scuderia, unde îl va înlocui pe brazilianul Felipe Massa.

"Iceman" va forma, împreună cu Alonso (32 de ani), o pereche experimentată, care a câştigat 52 de GP-uri de Formula 1 (Alonso 32 şi Raikkonen 20) şi trei titluri mondiae (Alonso două şi Raikkonen unul).

Este o situaţie inedită pentru Ferrari, echipă la care în mod tradiţional a existat un pilot numărul 1 şi un pilot numărul 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici