Schumacher, în fruntea Fondului de dezvoltare pentru securitate în automobilism

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ales la conducerea Fondului de dezvoltare pentru securitate în automobilism, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

11 afișări
Imaginea articolului Schumacher, în fruntea Fondului de dezvoltare pentru securitate în automobilism

Schumacher, în fruntea Fondului de dezvoltare pentru securitate în automobilism (Imagine: Mediafax Foto)

Acest Fond a fost creat pentru a redistribui partea ce revine securităţii din sporturile cu automobil din amenda de 63,4 milioane de euro plătită anul trecut de McLaren-Mercedes şi din banii alocaţi de FIA (38 de milioane de euro).

Printre membrii Fondului prezidat de Michael Schumacher se numără preşedintele FIA, Max Mosley, preşedintele Comitetului de competiţii automobilistice din SUA, Nick Craw, Jean Todt, membru în biroul FIA, şi Norbert Haug, vicepreşedinte al Mercedes-Benz Motorsport.

"Sunt mândru că pot contribui la viitorul dezvoltărilor în domeniul securităţii în sportul cu automobil din întreaga lume. Banii disponibili prin acest nou fond vor ajuta mult securitatea", a explicat Schumacher.

Lucrând în strânsă colaborare cu Institutul FIA, programul acestui Fond va debuta în anul în curs. Acesta va cupride şi un program şcolar de securitate pentru tinerii piloţi şi un program oficial de antrenament şi de aptitudini de securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici