Scolari: Sunt foarte trist pentru că puteam ajunge în semfinale

Selecţionerul brazilian al naţionalei Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, s-a arătat extrem de dezamăgit de înfrângerea, scor 2-3, în faţa Germaniei, în sferturile de finală ale Campionatului European, considerându-se "primul responsabil pentru acest insucces".

13 afișări
Imaginea articolului Scolari: Sunt foarte trist pentru că puteam ajunge în semfinale

Scolari: Sunt foarte trist pentru că puteam ajunge în semfinale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte trist pentru că această echipă avea mijloacele să ajungă în semifinale, dar am făcut câteva greşeli care nu ne-au permis să ne atingem obiectivul. Am dat greş şi nu am putut onora promisiunile pe care le-am făcut Federaţiei portugheze, calificarea în finală. Germania a fost echipa mai bună în momentele cheie", a spus selecţionerul Portugaliei.

Scolari a acuzat şi arbitrajul, considerând că la cel de-al treilea gol al nemţilor, Michael Ballack a faultat înainte de a înscrie. "Anumiţi jucători au avut sarcina de a-l marca pe Ballack, n-au făcut-o şi Germania a profitat. Toată lumea a văzut cum Ballack l-a împins pe jucătorul meu la al treilea gol, numai arbitrul n-a văzut nimic. Nu ştiu dacă acel gol a schimbat datele problemei, dar noi ne aruncasem în atac şi am fi putut egala. Dacă a fost fault, trebuia să fluiere", a adăugat antrenorul brazilian.

Pentru Luiz Felipe Scolari, sfertul de finală cu Germania, a fost ultima partidă pe banca Portugaliei. Brazilianul va antrena sezonul viitor echipa Chelsea Londra, dar a negat că anunţul făcut în timpul Euro-2008 a avut vreo influenţă asupra jocului. "Chiar dacă nu aş fi spus nimic, tot am fi pierdut. Sunt mândru că am antrenat aceşti jucători. Am petrecut cinci ani şi jumătate în Portugalia şi poate voi reveni într-o zi. Este o ţară care va rămâne în inima mea", a spus Scolari.

Reprezentativa Portugaliei a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, scor 2-3, în faţa Germaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici