Scrimă: Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Scrimeră română Mălina Călugăreanu s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia, după ce a realizat un concurs excelent în turneul preolimpic individual de floretă de la Praga, informează Federaţia Română de Scrimă.

590 afișări
Imaginea articolului Scrimă: Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Scrimă: Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Mălina Călugăreanu (19 ani) a înregistrat cinci victorii şi o înfrângere în grupa preliminară. În optimi, ea a dispus cu 15-2 de irlandeza Victoria Duxbury, pentru ca în sferturi să o învingă pe austriaca Olivia Wohlgemuth, scor 15-9.

Floretista Mălina Călugăreanu este componentă a echipei CSA Steaua, unde este pregătită de către Ducu Petre şi Florin Gheorghe.

Mălina a acordat câteva declaraţii pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă. "A fost o zi încărcată, cu multe multe emoţii. Încă nu realizez ce am făcut! E un mare pas înainte. Azi am dat tot ce am putut şi mă bucur că am obţinut această calificare extraordinară. Sunt fericită! Le mulţumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine, antrenorilor, colegilor, familiei, tuturor! Calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este cel mai important rezultat al meu de până acum!" a spus Mălina Călugăreanu.

Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, a felicitat-o pe Mălina pentru succesul obţinut: "Mălina a făcut un concurs foarte bun. Este un succes deosebit al scrimei româneşti şi ţin să o felicit din suflet pe Mălina Călugăreanu pentru acest lucru. Dar, în aceeaşi măsură, îi felicit şi pe antrenorii Ducu Petre şi Florin Gheorghe pentru munca extraordinară depusă în ultimii ani. Sper ca Mălina, alături de ceilalţi scrimeri români deja calificaţi, să facă o figură frumoasă la Rio. Această calificare arată faptul că floreta românească are viitor şi că suntem pe drumul cel bun în tentativa de a readuce această armă la gloria de altădată. Să nu uităm că anul trecut Mălina Călugăreanu a câştigat Cupa Mondială de floretă juniori feminin individual!".

Turneul preolimpic individual de floretă de la Praga a oferit patru bilete pentru JO de la Rio, atribuite învingătoarelor din sferturi, Călugăreanu, Irem Karamete, Delila Hatuel şi Aikaterini-Maria Kontochristopoulou.

România are deja calificată la JO 2016 echipa feminină de spadă (3 sportive plus o rezervă).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici