Scrisoare de susţinere a Die Welt pentru Anglia privind CM-2018: You'll Never Cry Alone

Cotidianul conservator german Die Welt a publicat, sâmbătă, pe prima pagină, o scrisoare deschisă de susţinere pentru Anglia, după ce această naţiune a ratat obţinerea organizării Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

13 afișări
Imaginea articolului Scrisoare de susţinere a Die Welt pentru Anglia privind CM-2018: You'll Never Cry Alone

Scrisoare de susţinere a Die Welt pentru Anglia privind CM-2018: You'll Never Cry Alone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Die Welt a notat, în scrisoarea intitulată "You'll Never Cry Alone" (n.r. - Nu veţi plânge niciodată singuri, parafrazare a titlului imnului echipei Liverpool, "You'll Never Walk Alone") şi publicată în limba engleză, că Anglia a avut o candidatură excelentă, dar a pierdut deoarece presa britanică şi-a făcut datoria criticând FIFA în ceea ce priveşte corupţia.

"Anglia a fost abuzată de FIFA deoarece are ziare care spun adevărul", scrie Die Welt.

"Vă simţiţi trădaţi pentru că Rusia a avut succes şi nu voi. Dosarul vostru de candidatură a fost perfect şi delegaţia trimisă la Zurich foarte bună. Ei au cucerit inimile şi minţile, au stârnit imaginaţia. A fost ca şi cum Picasso, Michelangelo şi Van Gogh şi-au unit talentele pentru a picta un tablou. Dar pentru că mass-media britanică şi-a făcut datoria pe care o are, de presă liberă, şi a făcut dezvăluiri privind corupţia din cadrul FIFA, nimeni nu a vrut să vadă tabloul. Două voturi - atât aţi obţinut. Sper doar că al doilea vot - după cel al delegatului vostru - a venit de la Franz Beckenbauer. Înţeleg durerea şi furia voastră", se menţionează în scrisoarea semnată de jurnalistul Stefan Frommann.

Responsabilii candidaturii engleze pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018 şi-au exprimat, joi, nedumerirea privind numărul mic de voturi (2) obţinut de Anglia, vineri, la desemnarea ţării ce va găzdui competiţia mondială. Comitetul Executiv al FIFA a ales Rusia ca organizatoare a CM-2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici