SCRISOARE deschisă a Federaţiei Române de Canotaj, la adresa ministrului Sportului: "Aţi declanşat un atac fără precedent"

Scandal între Federaţia Română de Canotaj şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. Conflictul a fost generat de faptul că campioanele din cele două bărci care au câştigat titlurile mondiale în septembrie 2017 au fost uitate de la premieri la sfârşitul anului trecut.

566 afișări
Imaginea articolului SCRISOARE deschisă a Federaţiei Române de Canotaj, la adresa ministrului Sportului: "Aţi declanşat un atac fără precedent"

SCRISOARE deschisă transmisă de Federaţia Română de Canotaj, la adresa ministrului Sportului: "Aţi declanşat un atac fără precedent"

Marius Dunca a venit cu precizări după unele informaţii care au apărut în cursul zilei de marţi pe marginea subiectului. Federaţia Română de Canotaj s-a simţit atacată, astfel că i-a adresat, la rândul ei, o scrisoare deschisă ministrului Tineretului şi Sportului

Ministrul Marius Dunca şi-a început mesajul cu titlul: ”MTS nu îşi bate joc de campioni!”. Apoi a detaliat: ”Din bugetul pe care l-am avut în 2017 pentru premieri, am fost nevoiţi să achităm şi premieri restante din 2015 şi 2016 pentru sporturi care au fost desconsiderate de miniştrii anteriori.

Federaţia Română de Canotaj este federaţia care a primit cea mai mare finanţare în 2017 prin contractul de finanţare, precum şi una dintre federaţiile cu cel mai mare cuantum de premieri (pentru exemplificare, antrenorul de la canotaj Mircea Roman a primit, în 2017, doar de la MTS suma de 212.400 lei din indemnizaţii şi premieri urmând să primească 84.000 lei pentru Campionatul Mondial). Premierea pentru Campionatul Mondial de Canotaj seniori este în procedură internă, banii vor intra în conturile sportivilor în câteva zile. Eu încurajez şi sprijin toate sporturile, fie că sunt individuale, de echipă sau de masă. Romania are sute de campioni şi toţi trebuie sprijiniţi!”. În final, Marius Dunca a postat şi o fotografii cu toate alocaţiile financiare pentru canotaj în 2017.

Reacţia Federaţiei Române de Canotaj 

”Scrisoare deschisă adresată Domnului Ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca

Stimate Domnule Ministru,

Ne adresăm dumneavoastra deoarece aţi declanşat un atac fără precedent în istoria sportului românesc la adresa unei federaţii sportive naţionale, respectiv Federaţia Română de Canotaj.

În loc să veniţi în sprijinul sportivilor nedreptăţiţi, aţi considerat oportun să porniţi o întreagă campanie de denigrare la adresa Canotajului Românesc.

Am urmarit intervenţiile dumneavoastra privind subiectul premierilor sportivilor si nu intelegem ce vina purtam noi pentru ca suntem ultimii pe lista priorităţilor MTS.

Argumentele la care dumneavoastra faceti referire, considerăm că sunt total neadecvate subiectului in discutie.

Ne reproşati ca avem cel mai mare buget, da asa este, ne reproşati ca ne pregătim tot anul, da este adevarat, ne reproşati ca stam in bazele MTS, corect! DA, toate acestea se fac in numele performanţei sportive. Dumneavoastra, Ministrul Sportului din această ţară, consideraţi că se poate altfel ? Sunteti binevenit sa ne prezentati soluţiile dumneavoastra.

Considerăm că poziţia dumneavoastra de Ministru nu va permite să denigrati domeniul care v-a fost încredinţat spre administrare, ci ar trebui in primul rand sa vegheati ca astfel de situaţii sa nu existe, iar dacă acestea se ivesc, aveti obligaţia de a le gasi o rezolvare si nu de a le transforma in confruntări.

Cu respect va atragem atenţia că interventiile dumneavoastra au dus la dispute neprincipiale intre diferite federaţii sportive naţionale, lucru total inacceptabil, joc in care FR Canotaj nu va intra niciodată.

Va scriem aceste rânduri, cu durere pentru lipsa de respect si desconsiderare fata de sportivi, antrenori, oficiali, fata de întreaga familie a Canotajului Românesc.

Avem speranţa că asistăm doar la un episod nefericit si nu este aceasta poziţia oficială a Ministerului Tineretului şi Sportului fata de Federaţia Română de Canotaj. Hai România!”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici