Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, deja campion mondial în 2013, a câştigat, duminică, a şaptea cursă la rând, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a 17-a etapă a sezonului, fiind urmat de coechipierul său, australianul Mark Webber, şi de germanul Nico Rosberg (Mercedes).

203 afișări
Imaginea articolului Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi

Sebastian Vettel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault) a trecut linia de sosire al patrulea, al cincilea a fost spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), urmat de britanicul Paul Di Resta (Force India) pe locul 6.

Pe locurile 7-10 au încheiat cursa de pe circuitul Yas Marina următorii piloţi: britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), brazilianul Felipe Massa (Ferrari), mexicanul Sergio Perez (McLaren-Mercedes) şi germanul Adrian Sutil (Force India).

Următoarea etapă, penultima a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al SUA, va avea loc în 17 noiembrie, la Austin.

Clasamentul piloţilor (primele zece poziţii) după Abu Dhabi Grand Prix este următorul:

1. Sebastian Vettel 347 de puncte;

2. Fernando Alonso 217;

3. Kimi Raikkonen 183;

4. Lewis Hamilton 175;

5. Mark Webber 166;

6. Nico Rosberg 159;

7. Romain Grosjean 114;

8. Felipe Massa 106;

9. Jenson Button 60;

10. Paul di Resta 48.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Red Bull 513 de puncte;

2. Mercedes 334;

3. Ferrari 323;

4. Lotus-Renault 297;

5. McLaren-Mercedes 95;

6. Force India 77;

7. Sauber 45;

8. Toro Rosso 32;

9. Williams 1;

10-11. Caterham, Marussia 0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici