Sedativele administrate lui Schumacher, diminuate pentru începerea procesului de trezire din comă

Sedativele administrate lui Michael Schumacher, aflat în comă indusă de o lună, "au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire, care ar putea dura mult timp", a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al septuplului campion mondial de Formual 1, Sabine Kehm.

1299 afișări
Imaginea articolului Sedativele administrate lui Schumacher, diminuate pentru începerea procesului de trezire din comă

Michael Schumacher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La o lună de la gravul accident suferit de Schumacher la schi, în staţiunea franceză Meribel, fostul pilot se află în continuare la terapie intensivă în spitalul din Grenoble.

"Iniţial, s-a stabilit clar între toate părţile interesate să nu se comunice această informaţie medicală până când acest proces nu era consolidat, în scopul de a proteja familia sa. Nu vom mai comunica alte informaţii cu privire la etapele intermediare. Familia sa cere încă o dată să i se respecte intimitatea, să se respecte secretul medical şi să nu fie deranjaţi doctorii care îl tratează pe Michael. În acelaşi timp, familia doreşte să exprime sincere aprecieri pentru simpatia manifestată în toată lumea", a declarat Kehm.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al campionaului german calificase drept speculaţii articolele din presa franceză care informau despre o trezire progresivă a acestuia. L'Equipe precizase, fără a cita vreo sursă, că Schumacher se afla "în faza de trezire progresivă" după o lună de comă artificială.

Michael Schumacher, 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori, fiind în comă indusă de la internarea sa într-un spital din Grenoble.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici