Şedinţa la care Rusia va sta la masă cu restul lumii

Rusia a informat că va merge la reuniunea comitetelor olimpice de la Seul.

1287 afișări
Imaginea articolului Şedinţa la care Rusia va sta la masă cu restul lumii

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus (ROC), Stanislav Pozdniakov, a confirmat că o delegaţie se va deplasa la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC), programată în perioada 18-21 octombrie, la Seul, Coreea de Sud.

Plecarea delegaţiei ruse este programată pentru luni, 17 octombrie. INNOC a permis şi participarea delegaţia belaruse la eveniment. După invazia militară a Ucrainei de către Rusia, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) doar a recomandat ca federaţiile sportive să nu invite sportivi şi oficiali ai celor două ţări la competiţii internaţionale. Mai mult, CIO nu şi-a suspendat niciodată membrii ruşi.

„Aş dori să subliniez că, în ciuda controverselor din presă, interacţiunea cu Comitetul Olimpic Internaţional nu a fost întreruptă nici măcar o zi din 24 februarie”, a precizat Pozdniakov, adăugând, „în câteva zile vom pleca spre adunarea INNOC-ului, fiindcă suntem membri cu drepturi depline al mişcării olimpice, ceea ce nu se poate spune despre sportivii noştri care sunt limitaţi în participarea la competiţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici