Semenya are nivelul testosteronului de trei ori mai mare decât este normal

Analizele efectuate în cazul sud-africanei Caster Semenya, înainte de Campionatele Mondiale de la Berlin, arată că sportiva, campioană mondială la 800 metri, are un nivel al testosteronului (hormonul masculin) de trei ori mai mare decât este normal în cazul unei femei, informează Daily Telegraph.

21 afișări
Imaginea articolului Semenya are nivelul testosteronului de trei ori mai mare decât este normal

Semenya are nivelul testosteronului de trei ori mai mare decât este normal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analizele au fost făcute în Africa de Sud, înainte de CM, iar informaţia a contribuit la ancheta declanşată de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), de stabilire a sexului lui Caster Semenya.

Antrenorul delegaţiei sud-africane este germanul Ekkart Arbeit, cunoscut în anii '80 pentru că a dat anabolizante sportivilor din fosta RDG. Atleta Heidi Krieger, fostă elevă a lui Arbeit, l-a acuzat pe antrenor că i-a dat steroizi anabolizanţi astfel că ea a trebuit să recurgă la o operaţie de schimbare de sex, fiind nevoită să-şi trăiască restul vieţii ca bărbat.

Deocamdată nu s-a stabilit dacă Arbeit a lucrat într-adevăr cu Semenya.

Rezultatele testelor efectuate de IAAF vor fi anunţate în câteva săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici