Senegalul cere ca Franţa să fie descalificată de la Cupa Mondială U17 / Un jucător al Franţei ar fi jucat în trecut pentru o naţională din Africa

Echipa naţională de fotbal masculin a Senegalului a cerut descalificarea Franţei de la Cupa Mondială U17, după ce Les Bleuets au aliniat un jucător potenţial neeligibil în timpul fazei grupelor turneului, care se desfăşoară în prezent în Indonezia.

147 afișări
Imaginea articolului Senegalul cere ca Franţa să fie descalificată de la Cupa Mondială U17 / Un jucător al Franţei ar fi jucat în trecut pentru o naţională din Africa

Senegalul cere ca Franţa să fie descalificată de la Cupa Mondială U17 / Un jucător al Franţei ar fi jucat în trecut pentru o naţională din Africa

Atacantul Yanis Issoufou, de la Montpellier HSC, a jucat de trei ori pentru Franţa în timpul acestui turneu, înregistrând două pase de gol şi jucând un rol important în evoluţia Les Bleuets în fazele eliminatorii, însă el a lipsit de la meciul de miercuri, din 16-imile de finală, împotriva Senegalului.

Decizia de a-l omite pe Issoufou de pe foaia de echipă a fost una luată în grabă şi a fost o reacţie la rapoartele privind ineligibilitatea jucătorului. După cum a relatat Sport News Africa, Issoufou a reprezentat Niger U17 într-o competiţie care a permis naţiunii africane să participe la Cupa Mondială U17. Regulile FIFA interzic unui jucător să reprezinte două naţiuni în timpul aceluiaşi turneu. FFF nu a vrut să rişte împotriva Senegalului şi, prin urmare, Issoufou nu a jucat.

Franţa a învins Senegalul la penalty-uri (5-3) şi s-a calificat în sferturile de finală, însă participarea sa mai departe ar putea fi pusă sub semnul întrebării după ce Senegalul a depus o cerere oficială de descalificare a lui Les Bleuets. Într-o scrisoare oficială, trimisă directorului competiţiei, naţiunea africană a subliniat necesitatea de a aplica articolul 24, precum şi articolul 8 b din regulamentul FIFA pentru Cupa Mondială U17 2023.

"Solicităm, prin urmare, domnule director, ca, având în vedere ceea ce s-a întâmplat, Franţa să fie descalificată de la Cupa Mondială U17 din Indonezia 2023 pentru că a aliniat un jucător neeligibil", se arată în scrisoarea Federaţiei Senegaleze de Fotbal.

Sport News Africa a raportat înainte de meciul de miercuri din turul 16 dintre Franţa şi Senegal că Burkina Faso, care a fost eliminată din competiţie de Franţa, ar putea, de asemenea, să depună o solicitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici