Sepp Blatter, Mircea Sandu şi Emil Boc au inaugurat Centrul Tehnic al FRF de la Buftea

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, preşedintele FRF, Mircea Sandu, premierul Emil Boc şi primarul oraşului Buftea, Ion Stoica, au inaugurat, marţi, Centrul Tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, din oraşul Buftea.

209 afișări
Imaginea articolului Sepp Blatter, Mircea Sandu şi Emil Boc au inaugurat Centrul Tehnic al FRF de la Buftea

Preşedintele FRF Mircea Sandu (D), premierul Emil Boc (CS) şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter (C) (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Mircea Sandu a făcut împreună cu Sepp Blatter un tur al complexului sportiv, iar şeful FRF i-a prezentat preşedintelui FIFA facilităţile bazei sportive, apoi ei au urmărit meciurile care se disputau pe cele patru terenuri. După încheierea partidelor, un oficial al FRF le-a cerut arbitrilor şi fotbaliştilor să continue jocul până la plecarea oficialilor din complexul sportiv.

Sepp Blatter şi Emil Boc au dezvelit plăci inaugurale, iar preşedintele FIFA le-a oferit celorlaţi oficiali câte un fanion cu sigla federaţiei internaţionale şi cu numele persoanei respective.

Premierul Emil Boc nu a făcut turul bazei de la Buftea, deoarece a ajuns cu puţin timp înaintea dezvelirii plăcilor comemorative. Boc a stat la complexul sportiv aproximativ 20 de minute.

La ceremonia de inaugurare, UEFA a fost reprezentată de către Frantisek Laurinec, membru în Comitetul Executiv al UEFA.

De asemenea, au mai fost prezenţi preşedinte ANST, Doina Melinte, preşedintele COSR, Octavian Morariu, precum şi arbitri şi foşti arbitri, dar şi foşti fotbalişti profesionişti.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a promis că în patru ani fotbalul românesc îşi va recăpăta strălucirea: "După ce în 2002 am inaugurat Casa Fotbalului şi Centrul de la Mogoşoaia, astăzi avem trei evenimente deosebite. Unul personal pentru domnul Boc, care împlineşte 45 de ani, şi două la nivel naţional, inaugurarea Arenei Naţionale şi a centrului de la Buftea. Atât sportivii, cât şi spectatorii vor avea condiţii excepţionale. Astăzi inaugurăm şi Arena Naţională, cu un meci de calificare împotriva unei echipe campioane mondiale şi eruopene. Este un moment extrem de important pentru fotbalul românesc, pentru că în funcţie de acest meci depinde şi viitorul apropiat al echipei naţionale. Avem un proiect generos pentru următorii ani, care să ne dea continuitate şi performanţele să fie consecutive. Vom face demersurile ca în patru sau cinci ani fotbalul românesc să-şi recapete strălucirea la un nivel înalt".

Emil Boc a ţinut să-i felicite pe oficialii FRF şi pe reprezentanţii autorităţilor locale pentru realizarea centrului sportiv, şi a promis, la rândul său, că va spijini proiectele de infrastructură sportivă. "Vă felicit că împreună cu autorităţile locale aţi făcut o investiţie pentru copiii noştri. Domnule Blatter vă mulţumesc pentru că ne onoraţi cu vizita şi sperăm să aduceţi noroc echipei naţionale a României. Suntem subiectivi şi suntem de aceeaşi parte a baricadei. Vă mulţumim pentru susţinerea arătată sportului şi fotbalului şi pentru tot ce înseamnă investiţiile în infrastructura sportivă. Şi Guvernul României împreună cu autorităţile locale, în această perioadă, chiar dacă traversăm momente mai dificile, am sprijinit şi vom sprijini lucrările de infrastructurăă sportivă. Guvernul are o contribuţie şi la construirea stadioanelor din Bucureşti şi Cluj, ambele la standarde internaţionale şi va contuinua să sprijine lucrările de infrastructură sportivă împreună cu autorităţile locale", a declarat Boc.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, s-a arătat încântat de facilităţile oferite de baza sportivă de la Buftea. "E o plăcere să fiu aici pentru inaugurarea centrului. Am început cu programul Goal, avem 208 membri afiliaţi, iar UEFA a venit şi ea cu HatTrick, dar nu are decât 53 de membri. Este un centru remarcabil pentru dezvoltarea fotbalului. Am avut ocazia să-l vizitez şi am văzut cât este de spaţios, calitatea terenurilor este bună şi m-a impresionat şi numărul de jucători şi jucătoare care se pregătesc zilnic aici. Această bază poate fi un program pilot pentru întreaga lume. Vom mai face şi alte centre, dar federaţia trebuie să vină cu proiectele, pentru că deşi am vrea să construim încă zece centre, nu putem da bani doar unei singure asociaţii, pentru că fondurile sunt limitate", a explicat Blatter.

Centrul Tehnic al FRF a costat circa 3,5 milioane de euro, dintre care aproximativ 2,5 milioane de euro provin de la UEFA, prin programul HatTrick, fiind realizat pe un teren de 4,7 hectare concesionat de Consiliul Local Buftea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici