Sepsi OSK sancţionată de UEFA pentru gesturi rasiste ale suporterilor

UEFA a anunţat marţi seara clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe că în urma sesizărilor observatorului de la meciul cu slovenii de la Olimpija Ljubljana, din turul doi al Conference League, a primit o amendă de 10.000 de euro pentru gesturi rasiste ale suporterilor.

505 afișări
Imaginea articolului Sepsi OSK sancţionată de UEFA pentru gesturi rasiste ale suporterilor

Sepsi OSK sancţionată de UEFA pentru gesturi rasiste ale suporterilor

„Conform notelor de constatare ale meciului dintre Olimpija Ljubljana şi Sepsi OSK din Slovenia, din 28 iulie, clubul nostru a fost amendat cu 10.000 de euro de către UEFA”, se spune în comunicatul clubului.

UEFA i-a informat pe covăsneni printr-o scrisoare oficială primită marţi seara că pe lângă amenda de 10.000 euro va trebui să lase şi 500 de locuri libere pentru meciul de joi cu Djurgårdens IF, de pe teren propriu, din Conference League, motiv pentru care clubul a oprit vânzarea de bilete. Aceste locuri vor fi rezervate doar pentru copii.

„Observatorul elveţian a interpretat că, în minutul 34 al meciului, fanii din Sfântu Gheorghe au scandat de acum atât de cunoscutul „SZENTGYÖRGY! SZENTGYÖRGY!” (Sfântu Gheorghe, n.r.) şi au făcut un gest rasist în timp ce conduceau braţele de la inimă la cer.” mai scriu cei de la Sepsi OSK în comunicat.

Ca răspuns la prima scrisoare prin care UEFA a solicitat explicaţii, covăsnenii spun că au formulat un răspuns, prin care au explicat gestul, dar forul european nu a ţinut cont de justificările transmise, dictând sancţiunile anunţate.

Clubul din Sfântu Gheorghe a depus un protest împotriva deciziei.

În acelaşi comunicat se precizează că „din păcate, au existat precedente la alte meciuri, fanii altor echipe, fiind nevoiţi să schimbe această metodă de întindere a braţelor. De atunci, ei arată lumii cât de mult îşi iubesc echipa prin ridicarea ambelor mâini dinspre inimă.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sepsi osk,
uefa,
amendă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici