Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile Euro Cup la baschet feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obţinut vineri seara un rezultat de excepţie pentru baschetul feminin românesc, calificându-se în optimile de finală ale EuroCup, după ce a învins într-un meci dramatic echipa spaniolă Cadi La Seu, cu scorul de 57-50 (26-34).

242 afișări
Imaginea articolului Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile Euro Cup la baschet feminin

Sursa foto: Mediafaxfoto

De 4 ori campioană a României la baschet feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câştigat cea de-a treia partidă jucată în cadrul grupei G, a turneului de calificare în faza optimilor de finală ale EuroCup, turneu pe care Sfântu Gheorghe l-a găzduit în perioada 19-22 ianuarie şi la care au mai participat BC Namur Capitale (Belgia) şi ESB Villeneuve-d'Ascq Lille Metropole (Franţa).

Baschetbalistele de la Sepsi câştigaseră prima partidă împotriva belgiencelor de la BC Namur Capitale, dar fuseseră învinse în a doua zi a turneului de ESB Villeneuve.

Victoria în meciul împotriva celor de la Cadi la Seul era esenţială pentru calificare, însă adversarele din Spania erau considerate favorite, după ce câştigaseră primele două meciuri din grupă.

Confruntarea de vineri a fost una dramatică, cele două echipe alternând de mai multe ori la conducerea meciului.

Româncele au început mai bine, dar Cadi a intrat la pauza mare cu un avantaj de 8 puncte.

În sfertul 3, Sepsi a egalat repede şi spre finalul perioadei au preluat conducerea pe care nu au mai cedat-o până la sfârşitul meciului, chiar dacă în anumite momente echipa spaniolă a reuşit să se apropie periculos.

Cea mai bună marcatoare de la Sepsi a fost americanca Gardner, cu 17 puncte, urmată de Parău, cu 14.

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe obţine astfel 4 puncte şi se califică în premieră pentru club între cele mai bune 16 echipe ale competiţiei, urmând să joace în optimi în luna martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici