Serena Williams s-a calificat fără emoţii în sferturile de la Wimbledon

Serena Williams (38 de ani, 10 WTA, favorită 11 la câştigarea turneului) s-a calificat fără emoţii în al 14-lea sfert de finală la All England Club, luni după-amiază, după a şaptea victorie din şapte meciuri cu Carla Suarez-Navarro (31 de ani, 31 WTA), scor 6-2, 6-2, în doar o oră şi cinci minute.

523 afișări
Imaginea articolului Serena Williams s-a calificat fără emoţii în sferturile de la Wimbledon

Serena Williams s-a calificat în sferturi la Wimbledon

Deschizătoare a zilei pe Terenul 1, cel pe care i-a făcut loc Simonei Halep pentru înfruntarea cu tânăra Cori Gauff, marea campioană americană a stat faţă în faţă cu o adversară, zguristă autentică, pe care o învinsese de şase ori în şase meciuri în minimum de seturi şi în faţa căreia câştigase cinci seturi din 12 cu 6-0. O nouă misiune uşoară pentru Serena? Da! Pentru că americanca începe agresiv, parchează loviturile puternice aproape de tuşele terenului, profită de o servă a doua moale a adversarei şi, după 32 de minute, două puncte pierdute pe prima servă şi un singur game dificil, întors de la 15-40 pe propria servă, Serena se aşeza liniştită pe scaun.

Fără arme, cu un rever cu o mână superb, dar neutralizat uşor pe suprafeţele rapide, Suarez-Navarro, spaniola cu optimi în 2013 şi 2018 pe iarba londoneză, pare sparring partnerul perfect pentru un Manic Monday liniştit al lui Williams. Setul al doilea începe cu două break-uri ale americancei şi continuă în aceeaşi notă, cu adversara debusolată şi incapabilă să găsească antidotul pentru un joc prea puternic şi cu atât de puţine greşeli încât nu-ţi oferă şanse nici în zilele tale bune. Cu o excepţie, un serviciu cedat la 2-0, Serena sprintează lejer pe propriile game-uri de lansare, face ce vrea pe teren, iar 65 de minute îi sunt suficiente pentru al 14-lea sfert de finală la Wimbledon, turneu la care a jucat finala în zece rânduri (şapte trofee, trei finale).

Pentru a 12-a semifinală, Serena va sta în premieră faţă în faţă cu compatrioata Alison Riske (29 de ani, 55 WTA), cea care, tot luni, a reuşit marea surpriză, a eliminat-o pe Ashleigh Barty şi şi-a cumpărat biletele pentru primul sfert de finală al carierei la un turneu de Grand Slam.

De altfel, eliminarea lui Barty şi prestaţia convingătoare în faţa Carlei Suarez-Navarro au propulsat-o pe Serena în topul favoritelor caselor de pariuri la un al optulea triumf la SW 19. Înaintea "sferturilor", Serena are o cotă de 3, urmată de Karolina Pliskova (cotă 4), Petra Kvitova (cotă 5) şi Simona Halep (5.75). Orice alt rezultat e considerat o surpriză de proporţii, următoarea clasată în opţiunile caselor de pariuri fiind Johanna Konta, reprezentanta gazdelor cu o cotă de 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici