Serghei Bubka şi-a anunţat candidatura pentru şefia CIO

Ucraineanul Serghei Bubka, fost campion olimpic şi mondial la săritura cu prăjina, şi-a anunţat, marţi, candidatura la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), devenind al şaselea candidat la postul deţinut în prezent de belgianul Jacques Rogge.

121 afișări
Imaginea articolului Serghei Bubka şi-a anunţat candidatura pentru şefia CIO

Serghei Bubka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce m-am gândit mult, am decis să candidez la şefia CIO. Vreau să adaug că înţeleg clar toate responsabilităţile ce apar cu acest post", a declarat Bubka.

Dacă va fi ales la 10 septembrie la reuniunea CIO de la Buenos Aires, Bubka ar deveni, la 49 de ani, primul sportiv care a marcat profund istoria sportului şi care ajunge în postul suprem al lumii sportive.

Pe lângă medaliile obţinute, campionul olimpic de la Seul din 1988 şi sextuplul campion mondial a stabilit recorduri mondiale care încă nu au fost depăşite: 6,14 metri în aer liber şi 6,15 metri în sală, în 1994, respectiv 1993.

Ceilalţi candidaţi sunt: Thomas Bach, şeful comitetului german, Ng Ser Miang, viceşedinte al comitetului din Singapore, portoricanul Richard Carrion, Ching-kuo Wu (Taiwan), preşedintele federaţiei internaţionale de box şi elveţianul Denis Oswald, preşedintele federaţiei internaţionale de canotaj.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici