Seria A ar putea intra în insolvenţă. Director executiv Inter Milano: "Suntem pe marginea prăpastiei"

Serie A din Italia riscă să intre în insolvenţă şi are nevoie de mai mult sprijin financiar din partea guvernului, a dellcrat directorului executiv al Inter Milano, Giuseppe Marotta.

541 afișări
Imaginea articolului Seria A ar putea intra în insolvenţă. Director executiv Inter Milano: "Suntem pe marginea prăpastiei"

Seria A ar putea intra în insolvenţă. Director executiv Inter Milano: "Suntem pe marginea prăpastiei"

Într-un interviu acordat ziarului italian Il Sole 24 Ore, Marotta a declarat că instituţiile politice ale ţării nu mai pot ignora situaţia financiară a fotbalului italian.

"Este un sistem aflat pe marginea prăpastiei, care, fără îndoială, avea deja probleme înainte de COVID, dar care nu a primit practic niciun sprijin în aceşti doi ani de pandemie", a spus el.

Marotta este, de asemenea, membru al consiliului Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), care reprezintă Serie A.

Cluburile din Serie A au fost de acord în unanimitate la începutul acestei luni să reducă capacitatea stadioanelor la 5.000 de locuri pentru două runde, pentru a contribui la reducerea cazurilor de COVID-19, dar Marotta a îndemnat toate părţile interesate să permită mai mulţi spectatori acum.

Italia a amânat meciurile şi a închis stadioanele la scurt timp după ce COVID-19 a ajuns în ţară la începutul anului 2020 şi a menţinut stadioanele la o capacitate limitată pe tot parcursul pandemiei.

"Dacă Franţa se pregăteşte să primească 100% suporteri, aşa cum se întâmplă deja în Anglia, are sens pentru noi să rămânem la un număr mai mic (de spectatori)?", a spus Giuseppe Marotta.

El a mai precizat că industria fotbalului nu primeşte la fel de mult ajutor financiar ca alte industrii deoarece nu este luată în serios.

"Fotbalul este încă considerat lumea preşedinţilor "bogaţi şi proşti" care risipesc banii pentru distracţie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici