Şerveţelul semnat de Messi la 13 ani pentru a se alătura clubului FC Barcelona, scos la licitaţie

  • Şerveţelul pe care a fost semnat primul contract al lui Lionel Messi, în vârstă de 13 ani, cu Barcelona, va fi scos la licitaţie.
  • Preţul de pornire este de 300.000 de lire sterline.
798 afișări
Imaginea articolului Şerveţelul semnat de Messi la 13 ani pentru a se alătura clubului FC Barcelona, scos la licitaţie

Şerveţelul, semnat în decembrie 2000, poartă un angajament din partea directorului de atunci al Barcelonei, Carles Rexach, de a-l aduce pe Messi la clubul catalan, relatează BBC.

De asemenea, a fost semnat de Josep Minguella, consilier de transferuri al clubului spaniol, şi de agentul Horacio Gaggioli, care l-a recomandat pe argentinian.

Messi s-a alăturat echipei Barca o lună mai târziu şi a ajuns să fie cel mai bun marcator din istoria clubului. A debutat la 16 ani şi a marcat 672 de goluri în 778 de meciuri pentru clubul catalan.

Messi, acum în vârstă de 36 de ani, a câştigat 10 titluri în La Liga şi de patru ori Liga Campionilor la Barcelona înainte de a pleca la Paris St-Germain în 2021.

Şerveţelul a fost semnat în cadrul unei întâlniri aranjate de Rexach, care l-a invitat pe tatăl lui Messi, Jorge, la prânz, după ce familia Messi s-a arătat îngrijorată de lipsa de reacţie din partea Barcelonei după primele probe ale adolescentului.

Scris cu cerneală albastră, acordul de pe şerveţel spune: "La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe propria răspundere şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite".

Şerveţelul va fi pus în vânzare prin intermediul casei de licitaţii britanice Bonhams în luna martie.

"Acesta este unul dintre cele mai palpitante obiecte de care m-am ocupat vreodată. Da, este un şerveţel de hârtie, dar este celebrul şerveţel care a fost la începutul carierei lui Lionel Messi. I-a schimbat viaţa lui Messi, viitorul Barcelonei şi a fost esenţial pentru a oferi unele dintre cele mai glorioase momente de fotbal pentru miliarde de fani din întreaga lume", a declarat Ian Ehling, reprezentant al casei de licitaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici