Sezonul 2009/2010 al Ligii Naţionale de handbal feminin va începe la 4 septembrie

Comisia Tehnică feminină din cadrul Federaţiei Române de Handbal a decis în şedinţa de marţi ca sezonul 2009/2010 al Ligii Naţionale să se desfăşoare între 4 septembrie (prima etapă) şi 12 mai 2010 (ultima etapă).

4 afișări

"La propunerea cluburilor, meciurile din fiecare etapă se vor putea derula începând cu ziua de vineri, după ora 14.00, în timp ce cele programate sâmbătă şi duminică, se vor putea juca la orice oră, pentru a favoriza transmisiile TV", a declarat, pentru MEDIAFAX, Remus Drăgănescu, membru al comisiei.

Oficialul FRH a mai spus că Liga Naţională feminină va continua cu 14 echipe şi în sezonul viitor, dar că s-a propus revenirea la sistemul cu 12 formaţii din campionatul 2010-2011. "Este propunerea Comisiei Tehnice feminine pentru sezonul 2010-2011, ca acesta să se deruleze cu 12 echipe, propunerea urmând să fie validată sau nu de Consiliul de Administraţie al federaţiei. O altă propunere făcută de comisie este aceea ca sancţiunile dictate împotriva antrenorilor să nu mai fie financiare, ci doar sub forma suspendărilor la meciuri", a explicat Drăgănescu, care a mai completat: "La feminin, Cupa României nu se va disputa nici în sezonul 2009-2010, la fel ca în actuala stagiune".

În cadrul şedinţei de marţi a fost prezentată şi componenţa lotului naţional feminin, care se va reuni în 21 mai, în vederea pregătirii şi susţinerii meciurilor oficiale cu Belarus, din playoff-ul CM din luna decembrie. Convocările au fost deja trimise jucătoarelor, iar cele care sunt angrenate în competiţii la data reunirii, vor sosi la pregătiri când le va permite programul de la cluburi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici