Shevchenko va strânge bani pentru o şcoală ucraineană printr-un meci caritabil la Londra

Fostul atacant al Ucrainei şi al echipei AC Milan, Andriy Shevchenko, va strânge bani printr-un meci de fotbal caritabil organizat pe stadionul Stamford Bridge din Londra, pentru a ajuta ţara sa devastată de război.

176 afișări
Imaginea articolului Shevchenko va strânge bani pentru o şcoală ucraineană printr-un meci caritabil la Londra

Sursa foto: Profimedia

La meciul din 5 august vor participa actuali jucători şi "legende de la Arsenal, Chelsea, AC Milan", a declarat miercuri Shevchenko pentru Reuters, după ce a vizitat o şcoală din Cernihiv, care a fost parţial distrusă de bombele ruseşti în luna martie a anului trecut.

Fondurile strânse prin intermediul platformei United24 a guvernului ucrainean vor fi folosite pentru reconstruirea şcolii, costul fiind estimat la 1,7 milioane de dolari.

Lui Shevchenko i s-a alăturat în acest proiect colegul său ucrainean şi actualul jucător al lui Arsenal, Oleksandr Zinchenko.

"Este o şcoală foarte importantă, deoarece este singura din regiune care poate oferi educaţie copiilor", a declarat Shevchenko.

"Acea şcoală a fost distrusă de rachetele ruseşti. Câteva clase au fost distruse.

"Astăzi am auzit o mulţime de poveşti venite de la copii, care spun cum forţele ruseşti vin în case cu arme şi îi sperie pe copii. Despre părinţi care dispar şi unii dintre ei nu se mai întorc niciodată.

"Cea mai importantă misiune este să scoatem războiul din mintea copiilor", a declarat Shevchenko, în vârstă de 46 de ani, care şi-a încheiat cariera de jucător în 2012, după ce a îmbrăcat tricourile lui Dinamo Kiev, AC Milan şi Chelsea.

Zinchenko nu se întoarce prea des în Ucraina.

"Nu mai fusesem aici de ceva vreme şi imediat ce am trecut graniţa m-am simţit ca acasă. Chiar şi cu toate aceste lucruri înfricoşătoare, acesta este pământul meu", a declarat fundaşul lateral al lui Arsenal, vorbind încet.

"Copiii ucraineni care cresc cu războiul - despre asta este vorba", a adăugat el.

"Copiii din Europa (de vest) nu ştiu ce sunt sirenele. Este cel mai înspăimântător dintre lucruri".

Shevchenko este încrezător că Ucraina va continua să reziste la ceea ce Moscova numeşte o "operaţiune specială".

"Luptăm pentru a avea dreptul de a exista", a spus el. "Pentru democraţia noastră, pentru viaţa noastră, pentru familiile noastre.

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, susţine iniţiativa.

"Game4Ukraine de pe Stamford Bridge este o oportunitate pentru comunitatea fotbalistică din întreaga lume de a se uni, de a-şi arăta solidaritatea, de a ajuta Ucraina, de a-i ajuta pe copiii noştri să se întoarcă pe băncile şcolii şi, de asemenea, de a atrage din nou atenţia întregii comunităţi mondiale asupra războiului", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici