Şi-a luat revanşa: Irina Fetecău a învins o adversară în faţa căreia pierduse de la minge de meci

Irina Fetecău, 27 de ani şi locul 846 mondial, a obţinut miercuri noapte victoria în faţa unei adversare mai bine clasate, la turneul WTA 125 de la Barranquilla, şi este în sferturile de finală.

637 afișări
Imaginea articolului Şi-a luat revanşa: Irina Fetecău a învins o adversară în faţa căreia pierduse de la minge de meci

Irina Fetecău, la serviciu, acoperită de bandaje pe ambele picioare

După succesul din primul tur, fază a competiţiei în care a trecut de Raluca Şerban, românca a reuşit să lege victoriile la turneul de la Barranquilla (Columbia).

În optimile de finală, a învins-o cu 3-6, 6-2, 6-3 pe favorita locală Maria Fernanda Herazo Gonzalez, 26 de ani şi locul 397 mondial. Partida a durat o oră şi 19 minute (AICI, statistica).

Meciul a fost întrerupt mai bine de o oră din pricina ploii şi a fost reluat spre dimineaţă.

Columbianca o învinsese o dată pe Irina, în 2017, în finala unui turneu ITF pe zgură, în Tunisia, după ce Irina a avut 6-1, 5-2 şi o minge de meci.

Meciul a avut o încărcăturtă apare, Barranquilla fiind oraşul în care s-a născut columbianca, iar spectatorii au încurajat-o frenetic.

Şi-a asigurat 3.475 de dolari

Pentru un loc în semifinale, Fetecău are de răpus rezistenţa franţuzoaicei Fiona Ferro, 26 de ani şi locul 252 WTA. Irina şi-a asigurat un premiu de 3.475 de dolari.

Deşi este pe locul 846 WTA, Irina a intrat pe tabloul principal de la Barranquilla cu clasamentul protejat, 240 WTA, pe care îl avea la accidentarea la genunchiul drept. Dacă un sportiv lipseşte un an din circuit, poate participa cu acel clasament la 12 turnee într-un an, spune regulamentul.

Irina caută revenirea în clasament după operaţie, avându-l alături pe preparatorul fizic Traian Vidraşcu, care este şi prietenul ei.

„Am îmbătrânit cu zece ani de când Irina a fost operată, în martie anul trecut”, a comentat, pentru Mediafax, omul de radio Adrian Fetecău, tatăl sportivei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici