Video Duel românesc spectaculos la turneul challenger de la Barranquilla

Aflată pe locul 846 WTA, Irina Fetecău face eforturi să urce în clasamentul mondial.

205 afișări

Irina Fetecău, 27 de ani şi locul 846 WTA, a învins-o acum două zile, în primul tur al turneului challenger de la Barranquilla (Columbia), pe Ruluca Şerban, o sportivă cu origini româneşti care reprezintă Cipru. Raluca Şerban a atins recent semifinalele turneului de la Iaşi, unde a fost învinsă greu de Ana Bogdan, câştigătoarea titlului.

Deşi Şerban, 26 de ani, este mai bine clasată, fiind pe poziţia 157 în lume, Irina s-a impus cu 1-6, 6-4, 4-1, scor la care adversara s-a retras din pricina unei accidentări. Partida a avut schimburi spectaculoase (vezi video). Ca urmare a succesului, Irina Fetecău şi-a asigurat un premiu de 2.000 de dolari.

Irina a intrat pe tabloul principal cu clasamentul protejat, 240 WTA, pe care îl avea în momentul în care a suferit accidentarea la genunchiul drept. Regulamentul spune că un sportiv care lipseşte un an din circuit poate participa cu acel clasament la 12 turnee într-un an.

În turul secund, optimile de finală, Irina Fetecău are de luptat contra unei jucătoare locale, Maria Fernanda Herazo Gonzalez, 26 de ani şi locul 397 WTA. Sud-americanca, beneficiara unui wild card, şi-a făcut loc în optimi după ce a eliminat-o pe unguroaica Panna Udvardy, 24 de ani şi locul 124 WTA.

Meciul dintre Fetecău şi Gonzalez este programat miercuri noapte, de la ora 3.00 în România. Cele două jucătoare nu sunt la primul duel direct în circuit. Columbianca a învinses-o o dată, în 2017, în finala unui turneu ITF pe zgură, în Tunisia, după ce Irina a avut 6-1, 5-2 şi o minge de meci.

Principala favorită a turneului din Columbia este germanca Tatjana Maria, 58 WTA. Turneul de la Barranquilla se joacă pe hard şi are premii totale de 115.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici