Sichitiu: Mă spânzur în Piaţa Revoluţiei dacă cineva aduce un rând scris de mine pentru Securitate

Directorul general al FC Rapid, Grigore Sichitiu, susţine într-un comunicat publicat, marţi, pe site-ul oficial al grupării giuleştene, că dacă cineva aduce drept dovadă un singur rând scris de el pentru Securitate se va spânzura în Piaţa Revoluţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Sichitiu: Mă spânzur în Piaţa Revoluţiei dacă cineva aduce un rând scris de mine pentru Securitate

Sichitiu: Mă spânzur în Piaţa Revoluţiei dacă cineva aduce un rând scris de mine pentru Securitate (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Din capul locului, vreau să se reţină că nu intenţionez să mă dezvinovăţesc, pentru că nu am de ce. Am lucrat foarte mulţi ani alături de nume importante ca Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu, pe lângă echipa naţională, am reprezentat România, timp de 10 ani, într-o comisie ştiinţifică în domeniul sportului, am participat la Jocuri Mondiale Universitare, la Campionate Mondiale şi Europene, la mai multe niveluri. Mă simt foarte liniştit, n-am nicio implicare în ceea ce se sugerează", a arătat Sichitiu.

"Dacă cineva aduce drept dovadă un singur rând scris de mine pentru Securitate, mă spânzur în Piaţa Revoluţiei! Mâine o să organizez o conferinţă de presă în care o să clarific multe dintre răutăţile apărute la adresa oamenilor din fotbal. Nu credeam că a învăţa o limbă străină, a participa la programe de dezvoltarea fotbalului înseamnă a deveni un obiectiv folosit fără ştirea mea. Trebuie să se ştie că sunt singurul conducător din fotbal anchetat şi dat afară pentru că mi-a rămas un sportiv în străinătate. Dacă aş fi colaborat cu ei, m-ar mai fi dat afară? Tocmai că nu, de aceea am şi fost executat", afirmă oficialul rapidist.

Sichitiu menţionează, de asemenea, că nu a fost niciodată într-un tribunal. "Cât despre aşa-zisa condamnare, eu n-am fost în viaţa mea la un tribunal! Dar, dacă mi-au fabricat un dosar penal, e clar că se poate fabrica orice. Iar legat de soţia mea, mai toate profesoarele care erau trimise să lucreze la ţară îşi aranjau, dacă aveau posibilitatea, să lucreze într-un inspectorat sau la Paşapoarte, aşa cum a fost cazul soţiei mele. Una e să lucrezi acolo şi cu totul altceva să colaborezi cu cine ştie cine. Repet, mă simt împăcat şi nu-mi fac griji în privinţa viitorului meu", adaugă Grigore Sichitiu în comunicat.

Conform cotidianului Gazeta Sporturilor, unele documente din arhivele CNAS fac referire la o relaţie specială cu Securitatea a lui Grigore Sichitiu, fără a preciza clar natura acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici