Simon Ammann a fost externat

Schiorul elveţian Simon Ammann, care a suferit în urmă cu şase zile o severă comoţie cerebrală, se simte mai bine şi a fost externat, a anunţat Federaţia de Schi din Elveţia.

332 afișări
Imaginea articolului Simon Ammann a fost externat

Simon Ammann a fost externat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măă simt mai bine şi mă bucur că am putut reveni acasă. La Schwarzach am fost tratat foarte bine şi le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în aceste zile", a declarat Ammann în comunicatul dat publicităţii de federaţia elveţiană.

Medicul Walter Frey a subliniat că Ammann are nevoie de o perioadă de repaus. "Are nevoie de multă odihnă şi acasă se va reface în urma acestei comoţii cerebrale severe. Încă nu ştim când îşi va putea relua antrenamentele", a adăugat Frey.

Simon Ammann a fost spitalizat după ce a căzut în ultima etapă a Turneului Celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, de la Bischofshofen (Austria). Cvadruplul campion olimpic a căzut la a doua săritură după un salt de 136 de metri, lovindu-se violent la cap. El a fost inconştient şi a fost evacuat rapid de serviciile de urgenţă.

Elveţianul de 33 de ani a suferit o comoţie şi în 2002 după o căzătură la Willingen, cu o lună înainte de a câştiga primele două titluri olimpice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici