Simon Ammann, campion olimpic la sărituri trambulina mare

Sportivul elveţian Simon Ammann a devenit campion olimpic în proba de sărituri trambulina mare, în urma victoriei de sâmbătă, de la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

57 afișări
Imaginea articolului Simon Ammann, campion olimpic la sărituri trambulina mare

Simon Ammann, campion olimpic la sărituri trambulina mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simon Ammann, cu 283,6 puncte (144,0/138,0 m) a fost urmat de polonezul Adam Malysz - 269,4 puncte (137,0/133,5) şi de austriacul Gregor Schlierenzauer - 262,2 puncte (130,5/136,0).

La o săptămână după victoria la trambulina normală, Ammann a reuşit să câştige o nouă medalie de aur şi a devenit primul schior din istorie care câştigă patru titluri olimpice.

Elveţianul de 28 de ani a reuşit sărituri de 144 metri şi 138 metri pentru un total de 283,6 puncte. El a reuşit să-l depăşească pe Matti Nykänen, tot cu patru titluri olimpice în perioada 1984 - 1988, dar care a câştigat un aur la concursul pe echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici