Simona Halep a ajuns pe o poziţie calificantă la Turneul Campioanelor

Simona Halep a ajuns între primele opt în "Race to Shenzhen", clasamentul punctelor pe 2019 care decide sportivele calificate la Turneul Campioanelor.

2385 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a ajuns pe o poziţie calificantă la Turneul Campioanelor

Simona Halep a ajuns pe o poziţie calificantă la Turneul Campioanelor

În săptămâna dinaintea primelor două turnee din seria Premier Mandatory, românca a făcut un salt de patru poziţii, datorită sfertului de finală jucat la Dubai.

Astfel, Halep ocupă în acest moment o poziţie care i-ar asigura prezenţa la turneul de final de an programat în perioada 21-28 octombrie. Cu o optime de finală disputată la Australian Open, finală la Doha şi sfert la Dubai, Simona Halep li se alătură în Top 8 unor sportive cu titluri câştigate pe 2019 (Petra Kvitova, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Kiki Bertens şi Belinda Bencic), Elinei Svitolina şi americancei Danielle Collins.

Belinda Bencic a reuşit cel mai spectaculos salt al săptămânii, urcând de pe 20 pe 4 cu punctele aferente câştigării întrecerii de la Dubai. Elveţianca este singura dintre jucătoarele care au învins-o în acest an pe Simona Halep care punctează în Top 8: Elise Mertens şi Ashleigh Barty completează Top10-ul în "Race", în acest moment.

Şefia în "Race" a fost preluată de Petra Kvitova de la Naomi Osaka, sportiva din Cehia având deja trei finale disputate în acest an (victorie la Sydney, înfrângeri la Australian Open şi Dubai).

Simoma Halep s-a calificat de fiecare dată la Turneul Campioanelor în ultimii cinci ani, când competiţia de bilanţ a sezonului a fost organizată la Singapore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici