Simona Halep: A fost o decizie grea să abandonez, dar mai bine mă pregătesc pentru ultimul turneu

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri, la revenirea în ţară, că i-a fost greu să abandoneze în sferturile de finală ale China Open din cauza unei accidentări la coapsă, însă a precizat că a preferat să facă acest lucru pentru a se pregăti pentru Turneul Campioanelor de la Singapore.

551 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: A fost o decizie grea să abandonez, dar mai bine mă pregătesc pentru ultimul turneu

Simona Halep: A fost o decizie grea să abandonez, dar mai bine mă pregătesc pentru ultimul turneu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă simt bine că m-am întors. Am un pic de tristeţe pentru că m-am accidentat, dar viaţa merge înainte şi trebuie să fiu pozitivă. A fost o decizie grea pentru că îmi este greu să abandonez. De aceea am preferat să nu intru pe teren. Decât să abandonez pur şi simplu am considerat că nu e bine pentru mine şi mai bine să mă pregătesc pentru ultimul turneu din anul acesta", a spus Halep.

Simona Halep a afirmat că fizioterapeuţii turneului i-au recomandat să abandoneze, pentru a nu risca o accidentare mai gravă. "Am vorbit cu fizioterapeuţii de la turneu care mi-au zis că e mai bine să mă opresc decât să fac vreo ruptură sau ceva. Nu am consultat un medic. O să lucrez ca să am o recuperare rapidă şi foarte bună", a completat Halep.

Actualul număr 2 WTA a precizat că nu are aşteptări mari de la Turneul Campioanelor, deoarece se află la prima participare. "Nu prea am aşteptări, pentru că este prima mea participare la un turneu. Vreau doar să mă bucur de eveniment şi să joc tot ce pot, să lupt pentru fiecare meci. Vor fi meciuri grele, cu siguranţă, pentru că sunt cele mai bune opt jucătoare. Orice meci e greu la nivelul acesta, dar acolo e topul", a explicat Halep.

Întrebată cum a sărbătorit împlinirea a 23 de ani la turneul de la Beijing, Halep a răspuns: "Au cântat toţi românii care erau la turneu. Am luat masa împreună şi mi-au cântat la mulţi ani, ceea ce a fost foarte frumos. Am avut şi tort de la turneu şi chiar m-am bucurat de aniversarea mea".

Simona Halep crede că omul de afaceri Ion Ţiriac a glumit atunci când a spus că îşi poate alege orice maşină de epocă din garajul său. "Nu ştiu nimic despre acest lucru. Cred că este o glumă şi sunt convinsă de asta. Domnul Ţiriac are glumele dânsului şi le respectăm aşa cum sunt", a subliniat Halep.

În cazul în care se va recupera şi programul îi va permite, Halep a menţionat că ar putea asista la meciul România - Ungaria. "Prioritate are recuperarea mea, dar voi vedea cum îmi voi face programul", a conchis Halep.

Joi, Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă. Ea a jucat un meci de simplu de peste două ore şi jumătate, pe care l-a câştigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în faţa sportivei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open.

Jucătoarea română a acuzat dureri la spate şi la coapsă şi a dus cu greu întâlnirea la bun sfârşit.

În sferturi, Halep ar fi trebuit să joace, vineri, cu Ana Ivanovici, din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, care accede în semifinale în urma retragerii româncei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici