Simona Halep a fost radiată din tenis. Dubla campioană de Mare Şlem nu mai apare în clasamentul mondial

Începând de astăzi, Simona Halep (31 de ani) a dispărut complet din clasamentul WTA, de vină fiind suspendarea provizorie primită în cazul de dopaj cu Roxadustat.

3593 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost radiată din tenis. Dubla campioană de Mare Şlem nu mai apare în clasamentul mondial

A trecut mai bine de un an de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA, eşecul suferit pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open. Suspendată pentru dopaj, constănţeanca încă aşteaptă un verdict din partea Sports Resolutions, tribunalul independent în faţa căruia şi-a prezentat apărarea la finalul lunii iunie.

Pe 21 august, Halep ieşise din TOP 1000. Începând de luni, 11 septembrie, odată cu actualizarea noului clasament mondial, Simona Halep va fi ştearsă complet. Va pierde şi ultimele puncte, cele pe care le avea de apărat pentru participarea pe tabloul principal la US Open 2022. Ultimul clasament a fost locul 1138 WTA.

Pentru dubla campioană de Grand Slam este o lovitură grea. Indiferent de hotărârea Sports Resolutions, va fi nevoită să o ia de la început, ca şi n-ar fi jucat niciodată tenis. Pentru a ajunge pe tabloul principal al turneelor WTA, va aştepta invitaţii din partea organizatorilor.

Alize Cornet (33 de ani, 79 WTA) o sprijină pe Simona Halep prin intermediul unei campanii online. Franţuzoaica cere „dreptate pentru Simona” şi un verdict cât mai rapid în cazul de dopaj.

„Oameni buni, haideţi să ne unim forţele. S-a ajuns prea departe şi deja a trecut mult prea mult timp. Lumea tenisului vrea doar ce e drept. Noi toţi vrem #DreptatePentruSimona”, a scris Alize Cornet pe Twitter.

Sute de persoane din întreaga lume s-au alăturat demersului jucătoarei din Franţa şi au cerut un verdict în cazul Simonei Halep.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici