Simona Halep-Angelique Kerber, scor 2-6, 2-6, în Cupa FED. Germania conduce la general cu 2-1

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 6 în clasamentul mondial) a pierdut, duminică, meciul disputat la Cluj-Napoca cu sportiva germană Angelique Kerber (locul 3 WTA), scor 2-6, 2-6, în play-off-ul Cupei FED, disputat pe zgură, iar rezultatul general al confruntării România - Germania devine 1-2.

320 afișări
Imaginea articolului Simona Halep-Angelique Kerber, scor 2-6, 2-6, în Cupa FED. Germania conduce la general cu 2-1

Simona Halep-Angelique Kerber, scor 2-6, 2-6, în Cupa FED. Germania conduce la general cu 2-1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Meciul disputat în Sala Polivalentă din Cluj a durat o oră şi 7 minute. Pe durata partidei, Simona (24 de ani) şi-a pierdut de 6 ori serviciul şi a reuşit doar două break-uri. Halep a reuşit un as şi a comis o dublă greşeală. Procentajul primului serviciu a fost 68%, dintre care doar 50% dintre puncte câştigate. Serviciul 2 a funcţionat foarte slab, cu doar 29% dintre mingi adjudecate de către româncă.

Angelique Kerber a etalat o tactică de joc foarte agresivă şi a controlat partida. Nemţoaica a reuşit 21 de mingi direct câştigătoare, spre deosebire de cele 7 ale româncei.Totodată, Kerber a comis mai puţine erori neforţate, 23, în raport cu cele 26 ale Simonei.

Simona Halep câştigase toate confruntările, 3 la număr, cu Angelique Kerber până la meciul de duminică. Halep s-a impus la Saint-Raphael (în 2009), Doha (2014) şi Toronto (2015). Toate meciurile s-au disputat pe suprafaţă rapidă, hardcourt.

În urma acestui rezultat, Germania devine favorită la câştigarea confruntării, întrucât conduce cu 2-1 la general. România poate împinge disputa în jocul decisiv de dublu, dacă va câştiga ultimul meci de simplu.

Imediat după înfrângerea suferită de către Halep, reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis au anunţat că al doilea meci de simplu de duminică din Cupa FED va fi jucat de Monica Niculescu, care o înlocuieşte pe Irina Begu, aceasta fiind anunţată iniţial. Niculescu (poziţia 31 WTA) o va întâlni pe Andrea Petkovic (locul 30 WTA). Bilanţul întâlnirilor directe este egal, 2-2. Niculescu a câştigat ambele meciuri disputate pe zgură.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici