Simona Halep ar putea-o întâlni pe Alize Cornet, în turul doi al turneului de la Doha

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, va avea un prim tur liber la turneul de la Doha, iar în manşa secundă ea ar juca împotriva sportivei franceze Alize Cornet, locul 19 WTA.

158 afișări
Imaginea articolului Simona Halep ar putea-o întâlni pe Alize Cornet, în turul doi al turneului de la Doha

Alize Cornet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep a câştigat, sâmbătă, turneul de la Dubai şi va merge săptămâna viitoare să-şi apere trofeul cucerit anul trecut la Qatar Open. În 2015, turneele de la Doha şi Dubai fac rocada atât ca ordine în calendarul WTA, cât şi în ceea ce priveşte categoria competiţiilor.

În urmă cu an, Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 mondial atunci, câştiga turneul de la Doha, înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Pentru această performanţă, românca a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Programat în 2014 între 10 şi 16 februarie, turneul va avea loc în acest an între 23 şi 28 februarie. Potrivit site-ului oficial al WTA, ediţia 2015 figurează acum la o categorie inferioară, Premier, şi va beneficia de premii totale mai mici, 731.000 de dolari, faţă de 2.440.070 de dolari anul trecut, dar şi de puncte mai puţine, 470 faţă de 900. Astfel, un succes la Doha va fi recompensat în acest an cu 124.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Însă Halep şi-a apărat punctele de la Doha la Dubai, care a revenit la categoria Premier 5 după trei ani. La Qatar Open, adversara Simonei Halep poate fi Cornet, care va evolua în primul tur împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Halep şi Cornet, 25 de ani, s-au mai întâlnit de trei ori pană în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea jucătoarei franceze. Ultima lor partidă a avut loc la Dubai-2014, când Halep a abandonat meciul din turul I, la scorul de 6-1, 1-1 pentru Cornet.

Petra Kvitova, locul 3 WTA este principala favorită la Doha, Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 8 WTA, Angelique Kerber (Germaniea), locul 12 WTA, învinsa Simonei Halep în finala ediţiei precedente, Ekaterina Makarova (Rusia), locul 9 WTA, şi Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA, fiind şi ele pe tabloul principal al competiţiei.

În urma rezultatelor înregistrate în această săptămână, Halep o va depăşi pe Kvitova, revenind de luni pe locul 3 WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici