Simona Halep, calificată în sferturi la turneul de la Stuttgart: A fost un meci excelent pentru mine

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Stuttgart, din Germania, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 710.900 de dolari.

1261 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, calificată în sferturi la turneul de la Stuttgart: A fost un meci excelent pentru mine

Simona Halep, calificată în sferturi la turneul de la Stuttgart: A fost un meci excelent pentru mine

Halep, care a beneficiat de bye în runda inaugurală, a câştigat, în turul secund, scor 6-2, 6-3, împotriva sportivei cehe Barbora Strycova, ocupanta locului 17 WTA, într-o oră şi 15 minute de joc.

Simona Halep şi-a pierdut serviciul în debutul partidei. Însă, după ce adversara sa şi-a consolidat break-ul, scor 0-2, a cincea jucătoare a lumii a recuperat deficitul, iar până la finalul primului set, pe care şi l-a adjudecat în 34 de minute de joc, a câştigat şase game-uri la rând.

În actul secund, Halep a condus cu 2-0 şi a ajuns, astfel, la opt game-uri câştigate la rând, serie întreruptă de un rebreak al adversarei, care a şi egalat la doi. Constănţeanca a revenit şi de această dată şi a mai cedat doar un game până la finalul setului, pe care l-a câştigat după 41 de minute, la a doua minge de meci pe care a avut-o.

"A fost un meci excelent pentru mine, primul jucat în acest an într-un turneu oficial pe zgură. Am întâlnit un adversar foarte bun, cu mâini puternice. Am făcut o treabă foarte bună!

Cheia jocului meu este să fiu agresivă şi să ţintesc liniile. Din fericire, astăzi mi-a ieşit! Am fost foarte aproape de a câştiga Roland Garros-ul în 2014, acum muncesc din greu zi de zi şi rămâne visul meu să câştig un turneu de Mare Şlem. Nu este uşor, dar îmi doresc mult să reuşesc", a declarat Simona Halep imediat după meci.

În următoarea fază a competiţiei, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea dintre britanica Johanna Konta (7 WTA) şi jucătoarea letonă Anastasija Sevastova (26 WTA).

Prezenţa în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart este recompensată cu 100 de puncte în ierarhia mondială şi un cec în valoare de 10.910 dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici