Simona Halep o va întâlni pe Ashleigh Barty, în sferturile turneului de la Madrid: Pot să spun că meciul de la dublu m-a trezit puţin

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) o va întâlni pe Ashleigh Barty (23 de ani, 9 WTA), în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid.

1722 afișări
Imaginea articolului Simona Halep o va întâlni pe Ashleigh Barty, în sferturile turneului de la Madrid: Pot să spun că meciul de la dublu m-a trezit puţin

Simona Halep o va întâlni pe Ashleigh Barty, în sferturile turneului de la Madrid. Când are loc meciul

Tenismena din Australia a trecut în turul 3, miercuri, de Yulia Putintseva (43 WTA), în trei seturi. Barty s-a impus cu 4-6, 6-1, 6-2, într-o partidă care a durat două ore şi cinci minute. În primele două tururi de la Madrid, numărul 9 mondial a trecut de Daria Gavrilova (57 WTA), scor 6-1, 6-2, şi de Danielle Rose Collins (30 WTA), unde a avut, de asemenea, nevoie de set decisiv - 6-1, 1-6, 6-1.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid după o victorie entuziasmată în faţa jucătoarei din Slovacia Viktoria Kuzmova (46 WTA), scor 6-0, 6-0, în care i-a lăsat adversarei mai puţin de 15 mingi câştigate.

Simona Halep şi Ashleigh Barty s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul carierei. Românca s-a impus în primele două, ambele desfăşurate în 2018, în semifinalele turneului de la Montreal, 6-4, 6-1, şi în optimile de la Cincinnati, scor 7-5, 7-4, dar a pierdut cea mai recentă dispută, din ianuarie 2019, scor 4-6, 4-6, în optimile turneului de la Sydney.

Barty a câştigat patru titluri la simplu, în cariera sa, cel mai recent venind în acest an, la Miami, după o finală în faţa cehoaicei Karolina Pliskova.

Partida dintre cele două tenismene se va juca joi, la o oră care se va stabili ulterior.

Simona Halep: Pot să spun că meciul de la dublu m-a trezit puţin

 

Halep (27 de ani, 3 WTA) a obţinut o victorie facilă, dar spectaculoasă, în faţa slovacei Viktoria Kuzmova (20 de ani, 46 WTA), scor 6-0, 6-0, după doar 45 de minute, în optimile de finală de la WTA Madrid. Pentru Halep urmează duelul cu Ashleigh Barty (locul 9 WTA), care va avea loc joi.

După meciul de simplu al constănţencei, Simona Halep şi Irina Begu au fost eliminate în optimile de finală ale probei de dublu de la Madrid, de principalele favorite - Barvora Krejcikova şi Katerina Siniakova, scor 3-6, 3-6, iar Halep se declară pregătită pentru meciul cu Barty: "Sunt ok. Nu pot să spun că sunt obosită după un meci atât de scurt la simplu. La dublu n-am fost atât de bine. Pot să spun că meciul de la dublu m-a trezit puţin, iar cel de la simplu îmi dă încredere. Îmi aduc aminte când m-a bătut Raluca Olaru 6-0, 6-0 la Bucureşti. N-o să uit niciodată înfrângerea respectivă. La junioare e altceva, la acest nivel se întâmplă foarte rar.

Ashleigh Barty e o jucătoare foarte bună, joacă bine de o perioadă lungă. Sper să fac un meci bun mâine, dar mă aştept la o partidă foarte dificilă. N-am jucat niciodată contra ei pe zgură.

Mă simt mai bine. Am mai multă energie. Se întâmplă să mai răcim, suntem oameni normali. Trebuie să avem grijă de corpul nostru", a spus Halep, pentru Digi Sport.

Victoria-fulger a Simonei Halep împotriva Kuzmovei e întărită de cifrele partidei. Sportiva din Constanţa a început tare sezonul pe zgură. Este cea de-a doua victorie cu 6-0, 6-0 din cariera Simonei Halep, iar ambele victorii zdrobitoare au venit pe zgură. Prima dată s-a întâmplat în finala turneului de la Bucureşti, în 2016, atunci când campioana noastră a spulberat-o pe Anastasija Sevastova, fără să piardă vreun game.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici