Simona Halep ratează revenirea în fruntea clasamentului WTA după eliminarea din turneul de la Miami/ Karolina Pliskova: Am luptat mai mult, am jucat mai agresiv şi a dat roade

Simona Halep a fost eliminată de Karolina Pliskova în semifinalele turneului de la Miami, cu scorul de 5-7, 1-6, după o partidă dramatică de o oră şi 13 minute de joc efectiv, dar presărată cu două pauze de câte o oră, cauzate de ploaie.

1965 afișări
Imaginea articolului Simona Halep ratează revenirea în fruntea clasamentului WTA după eliminarea din turneul de la Miami/ Karolina Pliskova: Am luptat mai mult, am jucat mai agresiv şi a dat roade

Simona Halep ratează

Astfel, Simona Halep a ratat şansa de a reveni pe prima poziţie WTA şi de a o depăşi pe Naomi Osaka. Pliskova trece pe 3 în faţa Kvitovei, iar mai departe poate urca chiar pe locul doi dacă ar câştiga turneul de la Miami.

Semifinala dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova a fost întreruptă timp de o oră la scorul de 3-3 şi 15-40 pe serviciul Pliskovei, după un start de meci în care Simona avea un avantaj destul de uşor de sesizat în schimburile de mingi, dar neconcretizat pe tabelă. La reluare, românca a obţinut break-ul după o dublă greşeală a reprezentantei Cehiei, a confirmat apoi pe serviciu, însă de la 5-3 a devenit de nerecunoscut - defensivă, fără iniţiativă, incapabilă să găsească breşele pentru lovituri câştigătoare, potrivit Prosport.

Simona a fost la două puncte de victorie în primul set pe retur, a servit apoi la 5-4, însă Karolina Pliskova a început să dicteze autoritar, evadând pe tabelă cu serie de nouă game-uri consecutive. Ploaia a întrerupt din nou partida când reprezentanta Cehiei ajunsese deja la un singur game de victorie: în setul secund Simona Halep nu a câştigat decât şase puncte, în cinci game-uri.

Finala turneului de la Miami, programată sâmbătă, le va aduce faţă în faţă pe Karolina Pliskova şi pe Ashleigh Barty, cea care, de luni, va fi în Top 10 WTA. Australianca va juca prima finală a carierei în seria Premier Mandatory.

 

Karolina Pliskova: Am luptat mai mult, am jucat mai agresiv şi a dat roade

Karolina Pliskova a vorbit cumpătat după victoria în miez de noapte în faţa Simonei Halep, pe un Hard Rock Stadium aproape pustiu, din cauza problemelor cauzate de ploaie.

"Nu a fost simplu, pentru că am avut atât de mult de aşteptat. Dar, aşa este la Miami, condiţiile se pot schimba foarte uşor şi cred că amândouă eram pregătite şi pentru o astfel de situaţie. A fost greu de dimineaţă, dar am stat jumătate de zi la hotel - ceea ce a fost bine. După prima întrerupere am început să mă descurc mai bine. Am luptat mai mult, am jucat mai agresiv şi a dat roade", a spus Pliskova la finalul partidei.

Reprezentanta Cehiei se pregăteşte pentru finala cu Ashleigh Barty, care va fi totodată primul său meci disputat în sesiunea de zi la această ediţie a turneului de la Miami. Până acum, Pliskova evoluase doar în nocturnă. Reprezentanta Cehiei a avut însă cuvinte frumoase la adresa prietenei şi rivalei sale, Simona Halep.

"Îmi îmbunătăţesc recordul direct împotriva Simonei, care încă nu este prea bun. Este o jucătoare foarte bună şi toate meciurile cu ea sunt grele", a punctat jucătoarea în vârstă de 27 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici