Simona Halep revine în competiţie la turneul de la Toronto

Jucătoarea Simona Halep a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că primul turneu la care va participa după eliminarea de la Wimbledon este Rogers Cup, competiţie care se va desfăşura în perioada 10-16 august la Toronto.

946 afișări
Imaginea articolului Simona Halep revine în competiţie la turneul de la Toronto

Simona Halep revine în competiţie la turneul de la Toronto (Foto: Mediafax Foto)

"Am stat câteva zile la Londra după ce am pierdut (n.r. - în primul tur la Wimbledon) şi m-am bucurat de tenis. Am văzut tenisul şi din afară şi mi-am dat seama că este un sport deosebit şi chiar îmi place foarte mult. Când eşti în el în fiecare zi nu îţi dai seama de frumuseţea lui. Acum sunt bine, sunt relaxată, de abia aştept să încep turneele din nou. O să încep cu turneul de la Toronto, apoi voi vedea ce rezultate pot obţine pe hard, suprafaţa mea preferată, cred", a spus Halep.

Jucătoarea numărul 3 WTA are încredere într-un rezultat bun la Toronto având în vedere că anul acesta a câştigat cel mai important turneu din carieră pe hard, la Indian Wells. "Am o motivaţie suplimentară pentru că pe hard am câştigat cel mai mare titlu al meu, la Indian Wells, aşa că am încredere că pot juca un tenis bun acolo. Vin după o perioadă mai dificilă în care am pierdut câteva meciuri, dar acum sunt bine, am avut o pauză şi sunt gata de a reveni. Am încredere pentru că am învins-o pe Serena pe hard anul trecut, aşa că vom vedea ce se va întâmpla", a afirmat ea.

Halep a menţionat că la turneele de pe continentul nord-american va lucra în continuare cu antrenorul Darren Cahil. "În perioada din America voi lucra cu Darren Cahil în continuare şi cu Teo Cercel ca preparator fizic", a precizat Halep.

Ea consideră că Monica Niculescu are şanse să câştige ediţia din acest an a BRD Bucharest Open. "Sunt multe jucătoare române care pot câştiga ediţia din acest an a turneului. Eu cred că Monica Niculescu are o şansă. A jucat foarte bine la Wimbledon, bineînţeles că e pe iarbă, dar şi eu anul trecut am venit după iarbă şi am câştigat aici. Slice-ul ei incomodează foarte mult şi cred că are o şansă. Bineînţeles că fiecare româncă are şansa ei. Şi normal că se vor întâlni pe parcurs, vor fi meciuri interesante, iar cea mai bună va câştiga", a explicat numărul trei mondial.

Simona Halep a menţionat că se aştepta ca Horia Tecău să câştige la un moment dat proba de dublu de la Wimbledon. "A fost un rezultat deosebit pentru el. A patra oară a fost cu noroc. Eu aveam încredere că poate câştiga la Wimbledon pentru că nu degeaba a jucat atâtea finale (n.r. - trei). Se înţelege cu Rojer şi chiar fac o echipă foarte bună. Aştept să îl văd pe Horia şi să îl felicit personal. Deocamdată mă mai gândesc dacă merg la meciul de la Constanţa. Cred că o să merg, m-ar încânta să îi susţin pe băieţi", a precizat ea.

Referitor la meciul România - Cehia din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, Halep a declarat că speră să fie sănătoasă pentru a putea juca. "Cred că mai e destul până la meci, mai sunt multe turnee, dar bineîneţels că vreau să joc. E dificil pentru că se vine din Australia, dar şi pentru ele este la fel. Sper să fim toate sănătoase şi să facem un rezultat bun", a spus jucătoarea.

Simona Halep, care a jucat tenis cu aproximativ 150 de copii la Arenele BNR, în cadrul evenimentului Kids Day al BRD Bucharest Open, a menţionat că i-a făcut plăcere să se afle din nou pe terenul pe care anul trecut câştiga turneul. "Îmi pare rău că nu sunt în turneu, dar mă bucur că m-am aflat pe terenul central pe care am câştigat anul trecut titlul. Am fost obosită şi de aceea nu am putut juca aici anul acesta. Anul trecut a fost extraordinar, a fost un public minunat şi mi-a plăcut să câştig turneul de acasă", a mai spus Halep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici