Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2018, după ce a "spulberat-o" pe Angelique Kerber/ Primele declaraţii ale româncei

Simona Halep (1 WTA) a învins-o pe Angelique Kerber (Germania, 12 WTA) 6-7(2), 6-3, 5-2 în sferturile de finală de la Roland Garros. Pentru româncă va fi a 3-a semifinală a carierei la Roland Garros.

14738 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2018, după ce a "spulberat-o" pe Angelique Kerber/ Primele declaraţii ale româncei

A început meciul dintre Simona Halep şi Angelique Kerber pentru un loc în semifinalele Roland Garros 2018

Meciul a durat două ore şi 14 minute. În semifinalele turneului de tenis de la Roland Garros, românca o va întâlni pe jucătoarea din Spania, Garbine Muguruza, cea care a învins-o, miercuri, pe terenul central al turneului pe rusoaica Maria Şarapova, cu scorul de 6-2, 6-1.

Simona Halep, primele declaraţii după accederea în semifinalele turneului de la Roland Garros

"Ştiu că fiecare meci pe care îl disput cu ea e unul test. Sunt multe schimburi de mingi. Mereu când joc contra ei trebuie să joc la cel mai înalt nivel. Am început poate prea agresiv, n-a funcţionat acest lucru, apoi am schimbat puţin tactica şi a mers. Sunt pregătită şi mă bucur că am ajuns în semifinale", a spus Halep la finalul jocului, la microfonul Eurosport..

A fost cea de-a zecea confruntare între Halep şi Angelique Kerber, adversara pe care o conduce acum cu 6-4 la meciurile directe.

Pentru Simona Halep, meciul împotriva lui Angelique Kerber a fost primul pe care l-a jucat în acest an pe arena Suzanne Lenglen. Până acum, Halep a fost programată de trei ori pe Philippe Chatrier, iar contra lui Petkovic, compatrioata şi buna prietenă a lui Kerber, a fost trimisă să joace pe Terenul 18.

VEZI cum a jucat HALEP LIVE TEXT

John McEnroe, legendarul tenismen american, are mai mare încredere în Simona Halep înaintea duelului cu Angelique Kerber: "Sunt surprins că Angelique Kerber nu joacă bine pe zgură, deşi are lovituri plate. Va fi o mare bătălie, dar Simona Halep se simte mai bine pe această suprafaţă şi este mai 'înfometată' decât nemţoaica", a spus John la emisiunea "Game, Schett şi Matts", cu câteva minute înaintea partidei.

Este a zecea confruntare între Halep şi Angelique Kerber, adversara pe care o conduce cu 5-4 la meciurile directe şi pe care a învins-o ultima oară la Australian Open, în semifinale, la capătul unui meci dramatic, scor 9-7 în setul decisiv.

Este însă, prima confruntare directă la Roland Garros între fetele care sunt protagonistele uneia dintre cele mai frumoase rivalităţi din circuit. După meciul Simonei, pe Suzanne Lenglen se va juca partida dintre Marin Cilic (Croaţia) şi Juan Martin del Potro (Argentina), care contează pentru sferturile de finală de pe tabloul masculin.

În acelaşi timp, Philippe Chatrier, cea mai mare arenă de la Roland Garros, are loc meciul dintre Garbine Muguruza şi Maria Şarapova, care va decide potenţiala adversară a Simonei Halep, în cazul în care constănţeanca se califică în semifinale. După duelul foştilor lideri mondiali, scena îi va aparţine lui Rafa Nadal, care va juca împotriva argentinianului Diego Sebastian Schwartzman.

Pentru Simona Halep, meciul împotriva lui Angelique Kerber este primul pe care-l joacă în acest an pe arena Suzanne Lenglen. Până acum, Halep a fost programată de trei ori pe Philippe Chatrier, iar contra lui Petkovic, compatrioata şi buna prietenă a lui Kerber, a fost trimisă să joace pe Terenul 18.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici