Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Montreal

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul mondial WTA, a câştigat, joi, scor 6-3, 6-3, meciul disputat cu Karolina Pliskova din Cehia (17 WTA), la turneul de categorie Premier Five de la Montreal (Canada), dotat cu premii totale de 2,413,663 de dolari.

2800 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Montreal

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Montreal

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi opt minute. Primul set al confruntării a durat doar 35 de minute, fiind controlat de la un capăt la altul de Simona Halep. Sportiva de 24 de ani a reuşit un break în debutul setului şi a condus, la un moment dat, cu 3-0. Pliskova a dat semne de revenire şi s-a apropiat la un singur game, dar Halep a replicat imediat cu un nou break. S-a făcut 5-2, iar după un serviciu bun al sportivei din Cehia, Simona a servit şi a câştigat setul, scor 6-3.

Setul secund s-a dovedit a fi mult mai echilibrat în prima parte. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 2-2, când Simona Halep a reuşit să câştige contra serviciului. Distanţa de două game-uri a fost menţinută până în ultimul game, când jucătoarea din Constanţa a servit pentru câştigarea setului. Aşa s-a şi întâmplat. Simona şi-a trecut în cont şi setul secund, scor 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei din Montreal.

Pentru calificare, Simona va încasa un cec în valoare de 57,690 de dolari şi 190 de puncte WTA. Sezonul trecut, sportiva din Constanţa a ajuns în finala turneului, dar s-a retras din pricina unor probleme medicale. În turul următor, Halep o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Svetlana Kuznetsova şi Petra Kvitova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici