Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Cincinnati: „Dacă voi lupta aşa cum am făcut-o în fiecare zi de când sunt aici, am o şansă bună să câştig”/ ORA meciului

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati după ce a învins-o, duminică, pe Aryna Sabalenka din Belarus, locul 34 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4. Finala dintre Simona Halep şi olandeza Kiki Bertens, locul 17 WTA, va avea loc, duminică, de la ora 21.00.

9891 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Cincinnati: „Dacă voi lupta aşa cum am făcut-o în fiecare zi de când sunt aici, am o şansă bună să câştig”/ ORA meciului

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Cincinnati

Românca a mizat, în semifinala cu Aryna Sabalenka, care a scos din turneu trei jucătoare din top 20 WTA, pe loviturile constante pe rever. Nu şi-a pierdut calmul în setul al doilea, la 3-3, când sportiva din Belarus îşi ridicase nivelul şi s-a calificat în a doua finală în şapte zile, după cea câştigată la Montreal, în faţa lui Sloane Stephens.

"A fost o provocare pentru mine să am o adversară atât de tânără, care a câştigat meciuri atât de grele înainte, cu o încredere în sine aşa ridicată. A fost o mare provocare. Şi când am păşit pe teren, am spus că tot ceea ce trebuie să fac este să mă relaxez şi să-mi fac jocul, ceea ce am şi făcut", a declarat Halep, după partidă, potrivit wtatennis.com.

A fost foarte bine să joc aici şi acum a fost un meci dur. La al doilea smash pe care ea l-a ratat de puţin, cineva mi-a spus: 'Simona, ai noroc'. Aşa că a fost noroc. Mă bucur că voi juca o altă finală în două săptămâni", a spus Simona după duelul cu Aryna Sabalenka.

Halep a completat: "Cu siguranţă că serveşte puternic şi mă uitam după fiecare serviciu să văd viteza şi era 111-115 mile pe oră, aşa că fiecare serviciu era foarte greu de returnat, dar am fost destul de puternică pe poziţii, am vrut doar să mă mişc cât mai mult posibil şi să mă deplasez mai mult spre stânga. Am făcut tot ce am putut şi cred că am câştigat pentru că am luptat până la final".

Halep o va întâlni acum pe Kiki Bertens, sportivă pe care a depăşit-o de trei ori şi s-a declarat învinsă o singură dată. Bertens a eliminat-o pe Petra Kvitova pentru a avea şansa de a se confrunta cu Simona.

"Dacă voi lupta aşa cum am făcut-o în fiecare zi de când sunt aici, am o şansă bună să câştig, dar ştiu că va fi unul dificil, are foarte multă încredere, dar aşa sunt şi eu şi e o nouă provocare pentru mine să câştig o nouă finală, să mă bucur de ea, să dau tot ce pot în faţa acestui public minunat", a afirmat constănţeanca.

Este a şasea finală pe care jucătoarea de tenis din România o va disputa în acest an. Halep s-a mai calificat în finala acestui turneu în 2015 şi 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici