Simona Halep s-a prăbuşit: locul 578 în clasamentul WTA

Începând de astăzi, după turneul de la Montreal, câştigat duminică de Jessica Pegula, fosta lideră WTA ocupă un loc care o obligă să joace calificări la toate turneele, după mult-aşteptata revenire în circuit.

1074 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a prăbuşit: locul 578 în clasamentul WTA

Simona Halep, în prezentarea oficială actualizată de pe site-ul WTA

Simona Halep, 31 de ani, aflată în stare de suspendare şi în aşteptarea verdictului pentru cazul de dopaj în care este implicată, a alunecat nu doar din Top 100, ci chiar din Top 500, după ce nu şi-a putut păstra punctele câştigate în a doua parte a anului trecut.

Mai bine decât Simona Halep, aflată pe poziţia a 578-a mondială, stă şi Andreea Mitu, locul 535 WTA, o jucătoare despre care nu se mai ştie nimic.

La Montreal, unde Simona era campioana en-titre la Canadian Open, titlul i-a revenit duminică Jessicăi Pegula.

Sportiva din SUA s-a impus cu 6-1, 6-0, în 49 de minute, împotriva rusoaicei Ludmila Samsonova, care a avut doar 50 de minute de odihnă între semifinală şi finală.

La mijlocul lunii august 2022, Simona Halep cucerea al 3-lea său titlu la Rogers Cup şi, odată cu el, atingea borne impresionante la Openul Canadei. Românca bifa al 24-lea titlu din carieră, 9 dintre ele fiind de categoria WTA 1000.

Românca şi-a luat atunci revanşa în faţa braziliencei Beatriz Hadad Maia, cea care o învingea în urmă cu mai puţin de două luni în semifinalele de la Birmingham, după un meci dramatic.

Românca s-a impus de o manieră impresionantă în decisiv, după ce pierduse clar setul secund: 6-3, 2-6, 6-3.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici