Simona Halep şi Gabriela Ruse sunt calificate în turul secund în proba de dublu la Indian Wells

Perechea română alcătuită din jucătoarele Simona Halep şi Gabriela Ruse s-a calificat joi noaptea în turul secund al probei de dublu feminin de la Masters-ul de tenis de la Indian Wells, învingând în primul tur echipa formată din croata Daria Jurak (37 ani) şi slovena Andreja Klepac (35 ani).

1242 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi Gabriela Ruse sunt calificate în turul secund în proba de dublu la Indian Wells

Sursa foto: profimedia

Halep şi Ruse au câştigat în două seturi, scor 7-5, 7-6 (7), meciul ce a durat o oră şi 51 de minute.

A fost o partidă intensă pe care sportivele din România au început-o foarte bine, realizând două break-uri şi conducând cu 3-0. Cuplul croato-sloven a revenit însă cu două rebreak-uri, ducând scorul până la 5-5, de unde Halep şi Ruse au reuşit din nou să câştige pe serviciul adversarelor, după care au închis setul la 7-5.

Setul secund a început cu cu Jurak şi Klepac în prim plan, conducând cu 0-2. Halep şi Ruse au recuperat şi au pus un break avans, însă, la 5-4 şi cu avantajul serviciului, cele româncele au ratat două mingi de meci şi au fost egalate.

În tiebreak, Halep şi Ruse şi-au adjudecat setul şi meciul, la a treia minge de meci a partidei.

În actul secund sportivele române se vor confrunta cu perechea cehă alcătuită din Marie Bouzkova şi Lucie Hradecka.

Pentru prezenţa în al doilea act al turneului, Halep şi Ruse vor fi recompensate cu 31.500 USD şi 120 puncte WTA în clasamentul probei de dublu.

Tot joi seara, Irina Begu, care a făcut pereche pentru prima dată cu sportiva cehă Renata Voracova, a fost învinsă categoric în primul tur de cuplul americano/canadian alcătuit din Cori Gauff şi Leylah Fernandez, scor 6-1, 6-1, după doar 53 de minute de joc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici